Stabæk–Molde 3–2:
Ohi Omoijuanfo ble matchvinner fra straffemerket da Stabæk slo Molde 3–2 på Nadderud søndag kveld.
Eliteseriens toppscorer gikk i bakken etter en duell med Stian Gregersen og satte selv inn straffen som ga Stabæk en etterlengtet seier i kampen om edelt metall i Eliteserien.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var imidlertid ikke overbevist om at straffen var korrekt idømt.
– Han (Gregersen) gir dommer muligheten til å blåse straffe der, for han sparker Ohi under foten, men han faller lett. Det er for lett for meg til å gi straffe, men han kan gjøre det for han blir sparket i foten, sa Solskjær til Eurosport etter kampen.
En analyse Omoijuanfo var såpass ærlig at han ikke benektet.
– Jeg tar en touch og så sparker han meg. Det er en klar straffe, han vet godt at han tar meg. Jeg kan alltid stå hvis jeg vil, jeg er stor og sterk, men hvis jeg blir stående på beina så får jeg aldri frispark, det har vist seg før. Så jeg må falle noen ganger, sa Omoijuanfo.
Artikkelen fortsetter under videoen

Her blir Ohi matchvinner for Stabæk

John Hou Sæter byttet ut regjerende mester Rosenborg med Stabæk i sommer. 19-åringen hadde vært i klubben siden 2013, men tilbrakte hele forrige sesong på lån i 1.-divisjonsklubben Ranheim.
Søndag fikk han tillit fra start mot topplaget Molde i sin nye klubb, og unggutten sendte Stabæk i ledelsen i det 16. minutt etter å ha blitt servert av 17-åringen Hugo Vetlesen.
– Det er deilig sett av Vetlesen, og deilig satt av Sæther. Det er en glimrende avslutning, sa Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studio.
Molde tok etter hvert mer over banespillet og satte et visst press på Stabæk. De helt store sjansene glimret imidlertid med sitt fravær. Bjørn Bergmann Sigurdarson var nærmest for gjestene med en god heading på første stolpe, men dessverre for Moldes toppscorer fikk han ikke styrt avslutningen mellom stengene.
– Det har vært en litt kjedelig omgang, hvor Molde kanskje har vært det beste laget, sa Hulsker da lagene ruslet til pause.
Den så det ut til at Toni Ordinas brukte godt, for Stabæk tok umiddelbart kontroll på oppgjøret etter hvilen og skapte flere brukbare muligheter.
Uttellingen kom et knapt kvarter ut i omgangen da Luc Kassi plasserte ballen i hjørnet med en ordentlig «futsal-tå».
Molde hadde ingen planer om å kapitulere, og bare fire minutter var reduseringen et faktum ved Björn Bergmann Sigurdarson etter en vakker volley.
Omoijuanfo ønsket ikke å slippe Molde-spissen noen nærmere på toppscorerlisten, og sørget for 3-1 fra straffemerket etter selv å ha blitt lagt i bakken.
Til tross for Fredrik Brustads redusering minutter før slutt, maktet ikke Molde å gjøre nok til å sikre poeng, og taper med det terreng i medaljekampen.
– Nå prøver jeg å unngå å si noen dumme ting her, jeg er både sint og skuffet. Vi må vinne slike kamper hvis vi skal ta medalje, og det gjør vi jo ikke i dag. Jeg håper ikke det blir en snill garderobe der inne nå, for vi trenger å få høre det, sa Molde-kaptein Ruben Gabrielsen.
Slik startet lagene:
Stabæk: Sayouba - Skogseid, Hanche-Olsen, Skjønsberg, Granli - Lumanza, Sæter, Gyasi, Vetlesen, Kassi - Omoijuanfo.
Molde: Linde - Sarr, Forren, Gabrielsen - Remmer, Ssewankambo, Ellingsen, Strand - Amang, Sigurdarson, Brustad.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53