NADDERUD STADION (Eurosport.no): Tony Ordinas' menn fikk en fantastisk start på sesongen med fem seire og to uavgjort på de ni første kampene. Men etter 1-1-kampen mot Viking 22. mai, gikk Stabæk på fire strake tap, der 0-5-tapet mot Brann var det styggeste.
– Vi er ordentlig skuffet over konkurransenivået vi hadde i den perioden. Ikke bare det at vi tapte kamper, for det er en del av fotballen, men det var måten vi tapte kampene på vi er misfornøyde med, sier Stabæk-treneren før han legger til:
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
– Det var vi som var ansvarlige for at vi tapte ballen, og det er ingen god følelse.
(saken fortsetter under videovinduet)

Se høydepunktene fra Branns festforestilling mot Stabæk

– Arbeidsulykke

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg er ikke fornøyd med forrige Brann-kamp, og ønsker revansje på Nadderud.
– Vi gjorde en god del feil og så var Brann gode, noe de fortsatt er på søndag. Vi ønsker å demme litt mer opp, og være litt mer i balanse enn det vi var. Vi må unngå de farlige balltapene vi hadde sist, sier Skjønsberg.
Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo var også misfornøyd med slakten i Bergen:
– Det var en arbeidsulykke. Vi ønsker revansje, så jeg tror Brann møter et helt annet lag enn det de møtte da.
Etter fire strak tap, vant de forrige helg 2-1 over Sandefjord. Det har gitt Stabæk-laget ny selvtillit. I andreomgangen mot Sandefjord kjente treneren igjen laget fra begynnelsen av sesongen.
– Vi hadde mye energi og vant mange én-mot-én-situasjoner. Vi liker å løpe, ha rom, så da må vi skape rom, sier Ordinas.
(saken fortsetter under videovinduet)

Se det innøvde dødballtrekket Ohi ikke vil snakke så mye om

– Vi skal krige

På spørsmålet om hva de skal gjøre for å slå Brann denne gangen, er Stabæk-treneren spøkefull:
– Vi skal spille med to keepere, ler han før han svarer mer seriøst:
– Vi møter et lag som på dette tidspunktet i sesongen kanskje er det sterkeste laget i Norge, et lag som jobber fantastisk i overgangene, både i forsvar og angrep. Det er topp vanskelighetsgrad, men vi har selvfølgelig også et sterkt ønske om å gjøre det bra. Og vi har tidligere i sesongen vist at vi i kampen mot vanskelige lag har vokst, og det er dette vi ønsker å gjøre igjen nå.
Også spillerne er klar for å revansjere og vise hva laget er gode for.
– Vi skal krige og vi skal spille vårt spill. Vi må være mer direkte enn vi var tidligere, det handler om å være disiplinerte og ta krigen, sier Ohi.
Selv om de har hatt en liten nedtur, er de klare til å ta kampen videre i sesongen også, og kvaliteten vet treneren at de har.
– Vi har en så klar strategi, og vi jobber hardt hver uke. Men når vi nå har spilt dårlig og tapt, så må vi innrømme at det er en emosjonell komponent inne i bildet også. Når vi ikke spiller vårt beste er det fordi vi er redde. Men vi vet vi har kvaliteten, nå må vi finne tilbake til den mentaliteten hvor vi kjemper vårt ytterste i kampene uansett hvem motstanderen er. Gjør vi det, kommer vi til å gjøre det bra, sier Ordinas.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57