ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Alt tyder på at Herolind Shala har spilt sin siste kamp for Start.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Trener Kjetil Rekdal mener det er usannsynlig at den allsidige 26-åringen blir i Kristiansand.
– Vi ønsker gjerne at han skal fortsette hos oss, men han er landslagsspiller for Kosovo og er fast på det laget. Vi har lov å håpe at han skal bli med ned i OBOS-ligaen, men jeg tror ikke det er realistisk, sier Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
Treneren, som søndag vant Kniksenprisen, understreker at det er opp til spilleren selv å ta et valg rundt fremtiden. Shala er på utgående kontrakt.

Roser spilleren

En ting er de økonomiske sidene ved et nedrykk, men kanskje enda mer avgjørende er det at det sportslige tilbudet svekkes.
– Det kan være begge deler. Jeg tror ikke jeg kan spekulere i det. Men det er klart at de aller fleste spillerne vil spille på høyest mulig nivå. Han kom til oss i sommer og har hatt veldig god nytte av det halvåret, og vi har hatt veldig god nytte av han, sier Rekdal.
– Spillere kommer og går, men vi håper selvsagt veldig at han blir værende.
Selv om Shala trolig forsvinner og Start spiller i OBOS-ligaen neste år er Rekdal innstilt på å fortsette i klubben.
– Ja, det er ingenting som tyder på at jeg ikke skal gjøre det. Vi visste hvordan utgangspunktet var da jeg kom, at det kunne bli knalltøft og et mulig utfall var at det kunne bli som det ble.
(Saken fortsetter under):

Slik vil Rekdal bruke året i OBOS-ligaen

Shala har tidligere vært i Odd, men har i de siste årene forsøkt seg i Tsjekkia, Tyrkia og danske Lyngby før Eliteserie-returen i sommer.
Når ting er som det har blitt etter det avgjørende tapet mot Haugesund, håper Rekdal at man kan gjøre mest mulig ut av situasjonen neste år.
– Min lengre målsetting har vært at Start i 2020 skal være et meget godt Eliteserie-lag. Det er fortsatt fullt mulig å få til, men nå må vi ned et år. Det kan også brukes til noe positivt ved at du får bygd inn en del ting som måten du skal spille på. Du får enda mer tid på å kjøre sammen et lag gjennom en vinter. Du kan lære deg å vinne fotballkamper, i stedet for at du av og til må forsvare deg for å få poeng. Det er mange positive ting du kan finne, ikke ved et nedrykk, men ting du kan finne på veien tilbake, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22