Sarpsborg 08 - Molde 1-0:
Det vil seg ikke for Ole Gunnar Solskjær i Sarpsborg. Før kampen hadde Moldes manager fortsatt til gode med å ta poeng på bortebane mot Sarpsborg 08 og heller ikke søndag ville det seg for Moldes trener.
Hjemme på eget gress var Sarpsborg 08 best og tok en fortjent 1-0-seier etter scoring fra Patrick Mortensen. Det betyr at vertenes opptur fortsetter for vertene som fortsetter å puste Rosenborg i nakken på tabellen. Geir Bakkes spillere er kun poenget bak trønderne.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Se scoringen. Saken fortsetter under videoen.

Patrick Mortensen blir matchvinner mot Molde

– Best i alt fra start til slutt

Sarpsborg 08s trener Geir Bakke var stolt av at guttene tok tre poeng.
– Jeg synes vi er best i alt fra start til slutt. En veldig fortjent seier. Vi burde kanskje vært litt mer giftig, scoret litt mer og vært bedre i overgangsspillet, sier Bakke til Eurosport.
Molde-kaptein Ruben Gabrielsen var veldig skuffet etter tapet.
– Det er fortjent. Vi skaper ikke veldig mye, men de scorer på den sjansen de får. Det er slik de vinner, forteller Gabrielsen.
Ole Gunnar Solskjær fikk mer å tenke på enn bare tapet. Like før slutt hinket stortalentet Sander Svendsen av banen mens han holdt seg til baksiden av det venstre låret.
– Det blir tynnere og tynnere i Molde-laget, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal under Fotball Direkte.

Skadepreget første omgang

Det ble en tøff og hard omgang i Sarpsborg. Molde-spiller Stian Gregersen tok telling etter en hodeduell med Kristoffer Zachariassen etter et drøyt kvarter. Forsvarsspilleren lå nede i flere minutter og fikk behandlin, men han ga seg ikke og ble bandasjert før han fortsatte kampen.
Verre gikk det med Sarpsborg 08s Jonas Lindberg senere i omgangen. Christoffer Remmer klippet ned Eliteseriens assistkonge, som hinket av banen fire minutter senere. Inn kom Erton Fejzullahu.
Hjemmelaget var best før pause og skapte flere fine muligheter, men fikk ikke ballen i mål.

Endelig løsnet det for hjemmelaget

Etter pause løsnet det for hjemmelaget. I det 61. minuttet serverte Ole Jørgen Halvorsen fikk ballen ute på høyresiden. Inne foran mål fant han Patrick Mortensen som bredsidet ballen i mål. En fin scoring av hjemmelaget og ikke minst fortjent.
Rett etter scoringen fikk Joachim Thomassen en enorm mulighet, men ballen gikk like utenfor mål.
Like før slutt hinket Sander Svendsen av banen med en skade. Inn kom Leo Skiri Østigård.
– Det kan være en hamstring. Det er en lei strek i regningen, sa fotballekspert Bernt Hulsker under Fotball Direkte.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Anders Kristiansen, Jon-Helge Tveita, Sigurd Rosted, Joackim Jørgensen, Joachim Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Anders Trondsen, Kristoffer Zachariassen, Patrick Mortensen, Jonas Lindberg.
Molde: Andreas Linde, Christoffer Remmer, Joona Toivio, Stian Gregersen, Ruben Gabrielsen, Eirik Hestad, Etzaz Hussain, Petter Strand, Sander Svendsen, Fredrik Brustad, Björn Bergmann Sigurdarson.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33