Det stod bare to minutter igjen av ordinær tid i kampen mellom Vålerenga og Molde. På bortebenken hadde Ole Gunnar Solskjær sittet og tenkt. Med 1-1 på tavla kunne han se at midtbanen slet med å forsvare seg på kantene. For å kunne spolere gullfesten i Trondheim måtte laget ha ett mål til. Løsningen ble å gjøre et bytte.
Ut gikk Björn Sigurdarson og inn kom Ibrahima Wadji sprintende på banen. Han løp rett bort til lagkamerat Isak Ssewankambo og leverte fra seg noe som så ut som en papirlapp. Etter å ha lest lappen viste den svenske spilleren den til flere lagkamerater og begynte å rope innstrukser med klare armbevegelser.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
I GÅR PÅ 17:55

Suksessoppskriften på lappen

– Vi var kjørt, og det på begge kantene. Så vi la om, vi måtte ha Martin ut på venstre og Ibrahima på høyre. Det var bare snakk om å begynne å forsvare oss bedre på kantene, sa Solskjær til Eurosport da han fikk spørsmål om lappen etter kampen.
For innstruksene på denne lappen viste seg å bli en suksessoppskrift som sikret seier for Molde som hadde ligget under på Intility Arena.
– Vi er sterke i lufta og må slå flere innlegg. Jeg tror ikke guttene har skjønt det selv hvor vanskelig det egentlig er å forsvare seg mot, forklarer Solskjær.
Tre minutter på overtid, med sekunder igjen på klokka, fikk Molde frispark. Ballen klareres og sendes ut av feltet, men ender hos Martin Ellingsen som bare minutter før var blitt satt inn på venstrekanten.
– Det hjalp jo det, Martin kom seg oppover på siden og fikk slått et innlegg.

Har for "vane" å avgjøre på overtid

Dette innlegget endte i pannebrasken på Ruben Gabrielsen inne i feltet. 25-åringen stanget ballen i mål og sikret seier til Molde med ti sekunder igjen på klokka.
På sidelinjen kunne Solskjær strekke armene i været og juble. Samtidig som han tittet opp på storskjermen og så noen medtatte Rosenborg-spillere som akkurat hadde skjønt at søndagens gullfeiring hadde gått i vasken.
Dette var tredje gangen denne sesongen Gabrielsen har avgjort på overtid denne sesongen.
– Det begynner å bli vanslig å gjøre dette nå. Men det var stort å gjøre det mot Vålerenga, det var det, sier Gabrielsen til Eurosport etter kampen.

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær jubler etter 2-1 seier over Vålerenga etter eliteseriekampen i fotball på Intility Arena søndag kveld.

Foto: Scanpix

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53