Solskjær og Molde brøt forbannelsen: – Skulle ønske de gjorde det litt annerledes

Oppdatert 18/03/2018 klokken 20:54 GMT+1

aursnes

HAUGESUND STADION/OSLO (Eurosport.no):
FK Haugesund – Molde 0-1 (0-1):
Haugesund Stadion hadde frem til søndag vært en marerittarena Ole Gunnar Solskjær. Molde-sjefen hadde aldri vunnet i sildabyen, og mange trodde at han ville gjøre forandringer på laget for å tilpasse seg FKHs fysiske stil.
Men Solskjær valgte de samme elleve som smadret Sandefjord forrige helg, og fikk betalt for det. På en humpete gressmatte utviklet kampen seg som ventet til en lite velspillende midtbanekrig, men gjestene bet fra seg i duellene og kunne juble for en sterk 1-0-seier.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

Molde kriget seg til tabelltopp i Haugesund

Fredrik Aursnes fortsatte der han slapp mot Sandefjord og stupte inn kampens eneste scoring etter ni minutter.
– Det var et deilig innlegg fra Mathias (Normann), så den var så og si ferdigscora, gliste matchvinneren.

– Litt synd

Men selv om MFK lyktes med taktikken, skulle Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studioet helst sett at laget opptrådte på en litt mer attraktiv og offensiv måte.
– Det er litt synd at et lag som har så mange kvalitetsspillere offensivt blir liggende så dypt og forsvare seg i store deler av kampen. Men på en annen side så gjør de det bra. Det er tross alt de tre poengene som teller, sa han til Eurosport.no.
Ole Gunnar Solskjær var mer opptatt av at laget hans viste at de er i stand til å takle ulike kampbilder.
– Guttene lærer hele tiden og mange har tatt store steg nå i vinter. Jeg er stolt av hvordan vi stod opp i dag.
Med seieren i Haugesund topper MFK tabellen med seks poeng og 6-0 i målforskjell.
– Det er mange som må vente med de første kampene sine, men nå har vi allerede fått seks poeng på tavla og da er vi godt igang. Vi er veldig gode de første 20, og resten av kampen viser vi krigermentalitet. De skapte ikke mye, og vi stod imot på det som kom.

– Har du sett på maken!

Gjestene tok initiativet fra start, og før ti minutter var spilt satt dagens første på Haugesund Stadion.
Først smalt Fredrik Aurnes ballen i stolpen, men Moldes midtbanemann fikk en ny mulighet like etter. Mathias Normann mottok ballen på kanten av sekstenmeteren og curlet den nydelig på pannebrasken til Aursnes, som hadde få problemer med stange inn 1-0.
– Har du sett på maken for et innlegg! Det er greit at han får god tid, men måten han svinger den inn på er pur klasse, sa Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studioet.
Gjestene fortsatte å kjøre på, og igjen var det et godt innlegg som skapte trøbbel for FKH-forsvaret. Christoffer Remmer fant Thomas Amang, som viste at god spenst kan kompensere for manglende centimeter. Molde-spissen raget høyest i feltet og tvang fram en god redning fra Per Kristian Bråtveit.

FKH meldte seg på

Molde lettet litt på gasspedalen utover i omgangen, noe som gjorde at hjemmelaget kom mer med i kampen. Like før halvtimen kom de til sin første store mulighet, men innlegget til Joakim Våge Nilsen gikk på merkelig vis forbi både Christian Grindheim og Fredrik Gytkjær.
– Smått utrolig at de ikke får noe ut av den. Spillerne står jo i kø foran målet! Nå har FKH våknet, utbrøt Eurosports kommentator Vidar Levinsen.
Resten av omgangen foregikk i et langt mer bedagelig tempo, men hjemmelaget våknet til liv igjen etter hvilen. Gytkjær fyrte av fra returrommet, men Molde-keeper Andreas Linde bestod sin første test med glans.

Begge lag ville ha straffe

Amang måtte gi seg før timen var spilt på grunn av en smell i hofta, og erstatter Erling Braut Håland markerte seg umiddelbart. Stortalentet mottok ballen inne i boksen og forsøkte å curle den oppe i hjørnet, men en FKH-forsvarer fikk blokkert forsøket. Like etter var han på farten igjen, men innlegget fra Kristoffer Haugen ble styrt utenfor mål.
Nå svingte det plutselig skikkelig i Haugesund, for sekunder senere smalt det nesten i andre enden. Gytkjær knallet til fra 17-18 meter, men Linde var nok en gang parat. Så inntok dansken servitørrollen, men Christian Grindheim var akkurat for sen på bakerste stolpe.
Kvarteret før slutt ville Braut Håland ha straffe da han gikk ned i FKH-boksen, men dommer Tore Hansen var ikke enig. Så var det Gytkjær som gikk ned i motsatt boks, men heller ikke han fikk gehør fra Hansen. Fotball Direkte-panelet var enig med Hansen i begge situasjonene.
Hjemmelaget parkerte seg inne på Molde sin halvdel de siste minuttene, og det oppstod flere farlige situasjoner foran Andreas Linde. Men Molde holdt unna, og kunne juble for fortsatt tabelltopp.