Etter 364 dager på sidelinjen var Mattias Moström endelig tilbake på fotballbanen da Molde slo Brann 1-0 på hjemmebane. Ikke siden mot Sogndal høsten 2016 har 34-åringen vært på banen.
Spilleren har gjennomgått flere operasjoner etter å ha slitt med akillesen og hælen. Men mot Brann var alt glemt da Molde-trener Ole Gunnar Solskjær ga ham tillit fra start.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg kan ikke beskrive det. Det er helt utrolig å få være utpå her igjen med laget og kjenne på atmosfæren. Pluss å vinne, sier Moström til Eurosport.no.
– Hadde du på noe tidspunkt tenkt at det er slutt for deg som fotballspiller?
– Mange ganger. Det tror jeg Ole Gunnar vet også, svarer 34-åringen.
Saken fortsetter under videoen:

Sikret Molde seieren på overtid

Roses av Solskjær

Solskjær er glad for at Moström ikke ga opp fotballkarrieren og forklarer hvor viktig han er for laget.
– Det har han sagt flere ganger, men han er viktig for oss med tanke på at han er i miljøet og i garderoben. Han er en fotballklok mann. Slik som han er utpå der har han noe som ingen andre har med den kvikkheten i både hodet og føttene, sier Solskjær til Eurosport.no.
Det var hjertet til fotballen som fikk ham til å fortsette. Etter å fått sine første minutter med Eliteserie-spill denne sesongen føler han seg pigg. Nå tror han at han kan bli enda bedre.
– Jeg er mest glad for at jeg får spille fotball igjen. Når du har vært ute så lenge så er det mange som ikke får fortsette. Som Ole Gunnar vet, men han hadde en verre skade enn meg. Jeg var også der at jeg ikke trodde at jeg skulle få gå ut på matten igjen. Jeg er utrolig takknemlig, sier Moström.

En av ligaens beste spillere

Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen er helt enig i vurderingen til Solskjær om hvor viktig 34-åringen er for laget.
– Han er en løpsmaskin. Han flyr rundt på banen, er veldig konstruktiv med ballen og har god teknikk. Så løper han fra sekstenmeter til sekstenmeter og bidrar hele tiden, sier Eriksen.
Det var daværende Molde-trener Kjell Jonevret som hentet svensken til norsk fotball i 2007. Søndag var han gjest i Fotballrunden og var svært glad for at hans tidligere elev endelig var tilbake.
– Det har vært kult å følge ham. Han har vært en av ligaens beste spillere i mange år. Jeg synes han bare blir bedre og bedre, sier Jonevret.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21