De aller fleste klubber har en eller annen form for botsystem for å holde orden på spillernes rutiner. Få kan neppe vise til det samme systemet som Sogndal. Det kommer frem i podcasten Radl om badl. I den siste utgaven er botsjef Bjørn Inge Utvik gjest, og 21-åringen forteller at det ikke skal være lett å være glemsk hvis man er en av Eirik Bakkes gutter.
– Det er alt fra å komme for sent til å glemme ting. Det går litt på vanlige regler og ordensoppførsel, sier Utvik i podcasten Radl om badl hos Sogn Avis.
De siste sesongene skal de ha fått inn rundt 70.000 kroner hvert år. Pengene blir brukt til en sosial tur når Eliteserien er over, men de kan også brukes til andre ting. Skulle de trenge et nytt musikkanlegg eller PlayStation underveis i sesongen, kan pengene øremerkes til dette.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37

Botsjefen trengte forsterkning

I starten var Utvik botsjef alene, men etter hvert ble jobben så krevende at han måtte ha ekstrahjelp. Det gjør at han nå styrer bøtene sammen med Per-Magnus Steiring.
– Det er penger det er snakk om. Ikke alle kan være fornøyde. Vi tok en oppsummering og fikk inn nye regler. Da ble det innlagt en bot på centimeter med bremespor. Det er litt sånne interne ting som er fine å ha med. Det går på hygiene, sier Utvik som virker å ha kontroll på samtlige toalettbesøk.
– Hva er de mest vanlige bøtene?
– Fotballspillere er ganske glemske og tenker ikke på så mye annet enn fotball, så det er mye glemming av utstyr, sier han.

Dyngeland med historiens dyreste

Få glemmer heldigvis utstyret slik Mathias Dyngeland gjorde i fjor. Sogndals landslagskeeper og co. skulle spille borte mot Valdres i cupens tredje runde. De kjørte fra Sogndal, spiste mat på hotellet da de kom frem og kjørte opp på stadion. Da de lasset ut av bussen, steg pulsen til Dyngeland.
– Jeg så etter baggen og lurte på hvem som køddet med meg. Jeg gikk rundt og skrek. Bakke fikk det med seg og trodde jeg køddet, ler Dyngeland, som også var gjest i podcasten som ble spilt inn tidligere i uken.
Det viste seg at baggen til Dyngeland stod igjen i Sogndal. Ikke overraskende skulle keeperen starte kampen.
– Jeg måtte få tak i sko og låne keeperhansker. Jeg hadde samme sko og skostørrelse som Birkelund, så det ordnet seg ganske fint, men det kunne gått skikkelig galt. Bakke sa han aldri i sin fotballhistorie hadde opplevd at noen klarte å glemme baggen sin, ler Dyngeland i podcasten.
Det hører med til historien at Sogndal vant kampen 4-1 og avanserte, men for Dyngeland ble det en dyr opplevelse.
– Jeg fikk 1.500 kroner i bot. Boten har aldri vært så høy. Da gikk jeg sikkert fra 20. plass til topp tre på botlisten, humrer Dyngeland.

Ikke bare glede å ha bursdag

Botsjef Utvik sier at telefonbruk er en av grunnene til at man oftest deler ut bøter. Både i garderobe og under lunsj er det forbudt.
– Der er det folk som glemmer seg, så det kommer lyder. Da er hele laget oppe og skal finne ut hvem det er. Det er litt gøy, ler han.
Det er heller ikke bare enkelt å ha bursdag i Sogndal. Glemmer man å ha med kake, kan man som bursdagsbarn feire dagen med en bot i stedet.
Hele podcasten Radl om badl fra Sogn Avis kan høres her.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26