Sogndal-Viking 4-0:
Gilbert Koomson ble dagens mann på Fosshaugane Campus med hat trick da Sogndal tok tre velfortjente poeng mot Tromsø lørdag kveld.
Kampen var samtidig comeback-konge Kjetil Wæhlers (41) første etter sjokksigneringen for Sogndal tidligere i uken, og den tidligere VIF-stopperen kom gjennom debuten med bravur.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Koomson, som så godt som var klar for profflivet i USA før sesongen, sendte vertene i føringen allerede etter drøye 40 sekunder, og ga seg ikke før kvelden før det stod 3-0 i målprotokollen. Deretter fikk Martin Ramsland æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0 etter en gedigen forsvarstabbe av Viking.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Koomson-party i Wæhlers debut

Sogndal-spillerens andre scoring var av det svært lekre slaget, selv om man på ingen måte kan skryte av gjestenes forsvarsspill forut for scoringen.
– Karol Mets. Ikke snu rumpa til, ikke beveg deg etter mann, du må følge ball! Det der er ikke bra forsvarsspill av Viking, sa Eurosport-ekspert Thomas Myhre i Fotball Direkte.
Ekspertkollega Bengt Eriksen mente 2-0-scoringen var en veldig god illustrasjon på hvorfor Ian Burchnalls menn ligger desidert sist i Eliteserien når åtte runder er spilt.
– Det der er grunnen til at Viking ikke sliter. Det er så mye feil som blir gjort der. Men det er samtidig en glimrende prestasjon av Koomson, sa han.
Forrige sesongs assistkonge spikret hat tricket fra straffemerket etter at Sogndal-spiss Ramsland ble tatt av nettop Mets.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01