Tirsdag formiddag ble det kjent at Sogndal-spilleren Lars Christian Kjemhus er ute resten av sesongen, i tillegg til at islandske Kristinn Jónsson returnerer til hjemlandet. Dermed har Sogndal kun én venstreback igjen i stallen, og er på jakt etter forsterkninger. Det var Sogn Avis (bak betalingsmur) som først meldte saken.
– Han ble operert i kneet i januar, men nå har han slått opp samme skade og må opereres på ny, så han kan ikke spille før til neste år, forteller en oppgitt Sogndal-trener Eirik Bakke til Eurosport.no.
Den 23-årige venstrebacken skadet leddbåndet i kneet da klubben var på sesongoppkjøring på Gran Canaria. Kjemhus måtte reise hjem for å operere, men var raskt tilbake på trening og klar for spill i tredje serierunde. Sogndal-spilleren har spilt ti kamper fra start, i tillegg til at han har blitt byttet inn i tre kamper denne sesongen.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
– Han har vært en viktig spiller for oss i år, har hatt en god sesong og spilt nesten alle kampene. Så det er utrolig kjedelig for oss, sier Bakke som bekrefter at klubben nå er i full gang med å lete etter erstattere.
– Vi er på utkikk etter å forsterke oss, og jobber med å få på plass et par spillere før helgen, i verste fall før overgangsvinduet stenger. Vi leter etter gode fotballspillere som kan bekle flere roller, i posisjonene som stopper, venstrebekk og venstrekant, legger Sogndal-treneren til.

– Det må gi seg nå

Før Kjemhus sin situasjon ble klar, valgte klubben å la venstreback Kristinn Jónsson returnere til Island. Nå er kun Victor Grodås igjen i nevnte posisjon, men grunnet skade har han spilt lite denne sesongen. Sogndal-treneren forteller at også Taijo Teniste kan bekle rollen som venstreback.
– Jónsson har vært skadet siden han kom hit og må spille seg i form igjen, og da blir Eliteserien for tøff. Jeg vet ikke om vi ville ha latt han gå hvis vi hadde visst om Kjemhus sin situasjon først, det hadde blitt en vurdering, men vi hadde nok latt han gå uansett.
Klubben har hatt en skadeplaget sesong med et tosifret antall spillere ute med skader på ulike tidspunkt, både langtids- og korttidsskader. Det har skapt utfordringer for Sogndal-laget som foreløpig ligger på en 14. plass på tabellen.
– Det må gi seg nå med alle skadene, det har vært et spesielt år med nok av utfordringer. Fotball handler om relasjoner, og det tar tid å bygge et nytt lag igjen, men vi må se fremover og gjøre en god jobb resten av sesongen, sier Sogndal-treneren som møter Odd på bortebane i første seriekamp etter sommerpausen.
Se Odd - Sogndal søndag kl. 18.00 på Eurosport Player .
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26