35-åringen, med en fortid i blant annet Lillestrøm, Fredrikstad, SønderjyskE og Vestsjælland, er klar på at han og Sarpsborg 08 forlater hverandre som gode venner.
– Vi har skilt lag på grunn av manglende spilletid. Det bunner ut i det til slutt. Jeg tror det er greit for Sarpsborg 08 å se om de finner noe annet, og det samme gjelder meg, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Jeg må kunne bidra noe mer enn det jeg har gjort det siste halvåret i Sarpsborg 08. Da er det greit at vi skiller mens man er gode venner og kan ønske hverandre lykke til videre, sier han, og understreker at det ikke har vært noen sure miner.
Spilleren kom tilbake fra ferie tidligere denne uken. Østli sier det har vært Eliteserie-klubber på banen, til tross for at kontrakten først ble terminert fredag.
– Det har vært interesse rundt omkring, men ikke noe konkret. Det har vært flere enn én, men ikke så veldig mange flere enn det, sier han kryptisk.

Hønefoss BK: – Venter på en positiv tekstmelding

PostNord-laget Hønefoss BK er blant klubbene som ønsker spillerens tjenester. Frode Lafton, trener for det tidligere Eliteserie-laget, bekrefter til Eurosport.no at man håper å fullføre en overgang for Østli.
– Jeg har vært i dialog med han, Sarpsborg 08 og Berntsen (sportssjef) fordi vi er på jakt etter noen med erfaring, sier Lafton til Eurosport.no.
Kontakten skal ha vart i rundt to uker for å ha med den tidligere Eliteserie-spilleren utover høsten.
Det siste halvåret har Buskerud-laget sikret seg både Tor Øyvind Hovda og Alexander Groven fra nettopp Sarpsborg 08. Det tror Lafton kan være en fordel.
– Absolutt. Den relasjonen der med tanke på referansehenting har vært enkel, i tillegg til skussmålene han får fra Berntsen. Det er en perfekt fyr for oss, sier Lafton.
HBK-interessen ble først omtalt av Ringerikes Blad.
Lafton, som fikk over 500 kamper for HBK, inkludert flere sesonger i Eliteserien, håper en avgjørelse kan være tatt innen kort tid.
– Jeg sitter og venter på en positiv tekstmelding, smiler Lafton.
Hønefoss kjemper for øyeblikket for å komme seg på riktig side av nedrykksstreken på nivå tre.
(Saken fortsetter under):

Vil være i en klubb i utvikling

Østli utelukker ikke at han signerer for HBK.
– Det er absolutt aktuelt. Jeg har hatt noen gode samtaler med Frode, han virker som en ålreit fyr. Hønefoss er en fin fotballklubb, sier han.
Først og fremst er tankene på Eliteserien, men det hele blir en totalvurdering, ifølge Østli.
– Det er litt skolegang og andre ting å ta hensyn til også. Beslutningen er vanskelig å ta, erkjenner 35-åringen.
– Eliteserien frister mest, men om jeg tar et skritt ned nå og bidrar i en annen klubb enn i en Eliteserie-klubb hadde det også vært spennende. I de to årene jeg har vært i Sarpsborg 08 har det vært en klubb som har ønsket å utvikle seg. Å være i et sånt miljø hadde vært motiverende. Om det er en sånn type klubb i Eliteserien, eller lavere nivå, spiller ingen stor rolle. Det er gøy å være en del av et miljø som er i utvikling, understreker han.
En avgjørelse kan bli tatt allerede denne helgen, selv om Østli ikke har satt noen endelig dato for valget.
– Det nærmer seg nå. Nå føler jeg meg svar skyldig til flere. Det kan skje innen et par dager, sier han.
Sarpsborg 08s kamp i Eliteserien spilles 5. august borte mot Henning Bergs Stabæk. Oppgjøret vises på Eurosport Player.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53