Ronny Deilas utvalgte fikk en ingen optimal oppkjøring foran premieren i årets Eliteserie hjemme mot Viking mandag.
Muhamed Keita ble klar for klubben før helgen, men var verken på banen eller benken mot Kongsvinger.
Niklas Castro, som kom til Kongsvinger fra nettopp Vålerenga, ga hjemmelaget på Gjemselund ledelsen etter halvtimen. Den ferske KIL-spilleren fikk mye rom av et passivt Vålerenga-forsvar og banket ballen i mål.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21
– Han er en ung og spennende spiller som ikke er god nok for å spille på Vålerenga sitt A-lag, men for god for å spille i 2. divisjon. OBOS-ligaen blir en fin overgang for ham hvor han kan få erfaring på et bra nivå, sier Deila til Eurosport.no.
Adem Güven økte til 2-0 fem minutter etter pause. Heller ikke ved den anledningen var forsvarsspillet patent. Vålerenga manglet flere sentrale spillere til siste test før alvoret braker løs om bare åtte dager.
Mohammed Abdellaoue reduserte fra straffemerket etter at en Vålerenga-spiller ble dyttet over ende inne i feltet. Flere mål ble det ikke.
Tidligere i uken ble det klart at Daniel Fredheim Holm mister inntil seks uker med en korsbåndskade. I tillegg var Ernest Agyiri ute, sammen med Christian Grindheim, Henrik Kjelsrud Johansen, Magnus Lekven og Felix Horn Myhre.
I tillegg måtte Ghayas Zahid kaste inn håndkleet like før avspark grunnet sykdom.
– Det var en helt grei kamp. Kongsvinger er et ålreit fotballag. Vi fikk ikke det tempoet vi har vært vant til siste kampene, men det ble en god gjennomkjøring for laget. Det er også bra at en del som ikke har spilt så mye fikk spilt litt nå.
Deila er imidlertid ikke bekymret for skadesituasjonen før seriepremieren.
– Jeg er ikke bekymret for det før seriestarten. Daniel er definitivt ute, og så har kanskje Ernest en sjanse til å rekke kampen. De andre blir klare, så det går fint, sier Deila.

Kjempesmell for Molde

Etter en målløs 1. omgang mellom Djurgården og Viking scoret Magnus Eriksson og nordmannen Daniel Berntsen for vertene i andreomgang.
Ole Gunnar Solskjær og Molde fikk en skikkelig advarsel i siste kamp før eliteserieåpningen. Aalesund ga seg ikke før det sto 5-1.
Molde var ikke det eneste Eliteserie-laget som fikk trøbbel defensivt denne lørdagen. Fjorårets serietreer Odd måtte se hele fire baller gå inn i eget mål da Start gjestet Skien.
Lars Jørgen Salvesen scoret to ganger, mens Espen Børufsen og Lasse Sigurdsen også nettet for Start. Odds mål kom ved Fredrik Nordkvelle, Olivier Occean og Pape Paté Diouf.
Forrige sesongs sølvvinner Brann fikk heller ikke smake seier i generalprøven. Bergenserne ledet lenge hjemme mot Sogndal etter Torgeir Børvens tidlige scoring, men to mål av Gilbert Koomson snudde kampen for gjestene.
Flamur Kastrati ble en håndfull for gamle lagkamerater i Strømsgodset da Sandefjord gjestet Drammen. Han gjorde 1-0 etter seks minutter og var også nest sist på ballen da Erik Mjelde sørget for at kampen endte 2-2.
Strømsgodsets mål ble scoret av Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen.
Vålerenga og Viking åpner Eliteserie-sesongen mot nettopp hverandre mandag 3. april. Oppgjøret ser du direkte på MAX og Eurosport Player kl. 19.00.
(NTB/Eurosport)
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14