Sarpsborg 08 - Vålerenga 2-0:
Drøye ti minutter før pause i oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga ble hjemmelagets keeper Anders Kristiansen ble truffet av en stein i kneet. Det var en Vålerenga-supporter som kastet stein i forbindelse med at hjemmelaget tok ledelsen 2-0 etter en suser fra Anders Trondsen.
– Jeg skal hente litt drikke ved målet da vi går opp til 2-0, og i det jeg er på vei ut på banen blir jeg pepret med stein. En stor treffer med ved siden av kneet og noen mindre treffer meg i ryggen, sier Kristiansen til Eurosport.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Sarpsborg 08-keeperen reagerte umiddelbart med å gi beskjed til dommer og sikkerhetsansvarlige på Sarpsborg Stadion.
– Jeg føler at jeg må gi beskjed. Det er helt greit å få verbal dritt fra motstandernes supportere, men hvis jeg skal stå i mål og være urolig for at jeg kan få stein i hodet så synes jeg det blir litt voldsomt, sier Kristiansen.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Kristiansen er oppgitt over at noen velger å ta ut frustrasjonen sin på denne måten.
– Jeg tenker vel først at det er litt dumt at man bruker energien sånn i stedet for på sitt eget lag, og så føler jeg at det er såpass stor stein at jeg må gi beskjed om det. Jeg tåler å få litt dritt, men hvis du blir pepret med ting så går man litt for langt, sier han.
Sarpsborg 08s trener Geir Bakke har medfølelse for sin sisteskanse.
– Synes mest synd på keeperen som skal stå der og har fokus. Ikke lett å forsvare seg når du vet det kastes steiner, sier Bakke til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stein krone

Foto: Scanpix

Han er imidlertid klar på at dette ikke er noe som bør gå ut over søndagens motstander som klubb, men at det er vedkommende som kastet steinen som skal straffes.
– Jeg synes ikke det bør gå ut over Vålerenga. Hva skal de få gjort? Det er umulig for fotballen å få stoppet idiotene. Du finner idioter over alt, og vi må bare la fotballen gå foran. Vi kan ikke drive å gå løs på klubbene, det er nesten umulig, sier han.
Etter hendelsen ble det opplyst over høyttaleranlegget på arenaen at kampen ville bli stoppet hvis noe lignende fant sted igjen.
– Jeg var ikke redd etter at jeg hadde gitt beskjed. Da regner jeg med de som jobber med sikkerhet på stadion har kontroll og det ikke gjentas av de som har gjort det, sier Kristiansen.
Daglig leder i Vålerenga Erik Espeseth beklager hendelsen.
– Jeg vil først og fremst beklage på vegne av hele Vålerenga overfor Sarpsborg 08 og keeperen, slikt skal ikke skje, sier han.
Espeseth mener Vålerenga-supporterne løste det hele på en god måte, da de valgte å ta saken i egne hender.
– Jeg er glad for at Klanen ordnet opp i dette umiddlebart, det viser at det er god indrejustis der. Vi hadde to-tre mennesker fra administrasjonen her og så har vi alltid med sikkerhetssjef, og de var borte sammen med politiet da dette skjedde, men det å sende uniformert politi opp blant supporterne kan fort provisere og ting bare bli verre. Derfor er det veldig heldig at de ryddet opp i det selv, og vedkommende ble bortvist umiddelbart, sier Espeseth.
VIF-lederen sier vedkommende kan vente seg reaksjoner fra klubbens side.
– Vedkommende kan også vente seg en reaksjon fra vår side. En naturlig reaksjon vil jeg tro blir utestengelse, sier han.
Operasjonsleder i Øst Poltidistrikt opplyser overfor Eurosport at vedkommende også vil bli anmeldt.
– Vi mener å ha identifisert en mann i 20-årene, bosatt i Oslo-området. Han vil bli anmeldt og det blir opprettet straffesak. Vi fikk god hjelp av supporterne, som heller ikke er tjent med denne slags oppførsel.
Politiets innsatsleder på stedet sier det ellers er grunn til å berømme både bortesupportere og hjemmesupportere for eksemplarisk atferd.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05