Rosenborg - Strømsgodset 3-1:
Det var mange som skvatt i godstolen foran TV-skjermen under Rosenborg - Strømsgodset søndag kveld. Draktvalget til dommer Ola Hobber Nilsen så mistenkelig lik ut som fargen på drakten til hjemmelaget Rosenborg og enkelte TV-seere ga uttrykk for på Twitter at de slet med å se dommeren under kampen.
I pausen byttet dommeren til en grønn drakt. Slik forklarer Hobber Nilsen draktvalget.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Vi var egentlig satt opp i svart, men da vi kom på kampmøtet så vi at det passet dårlig med Strømsgodsets mørkeblåe drakt. Da gikk vi for fargen gul. Det var ingen spillere, trenere eller ledere som reagerte på det, sier dommeren til Eurosport.no.

– Spillerne spurte oss hvorfor vi hadde byttet

For selv om TV-seerne slet med å finne Hobber Nilsen på banen skapte det heller ingen problemer for aktørene på banen.
– Faktisk var det media som gjorde oss oppmerksom på det i pausen. Vi var søkkvåte etter at det hadde regnet og vi var bare glade til for å skifte. Så da skiftet vi fra gult til grønt, forklarer Hobber Nilsen.
Faktisk reagerte ikke spillerne før dommeren hadde byttet drakt i pausen.
– Spillerne spurte oss om hvorfor vi hadde byttet. De stusset like mye på det. Da sa vi at vi hadde fått en tilbakemelding på det.

– Dommeren var nøytral selv om det i TV-ruten så ut som noe annet

Gulfargen så nok litt annerledes ut på skjermen. Gulfargen er en litt annen farge enn det som er blitt brukt tidligere i sesongen.
– Den er markert som gul. Tidligere i år brukte vi en drakt som var mer signalgul. Denne er en litt annen farge og det var ingen som reagerte på det. Det var media som spurte i pausen om vi kunne skifte og det takket vi og bukket for, sier dommeren.
I pausen ble det få problemer med å bytte drakt. Til hver kamp er dommerne utstyrt med fire forskjellige draktfarger. Lilla, grønn, gul og svart. Hobber Nilsen velger å se det humoristiske i det og har følgende melding til de som trodde han hadde valgt samme farge som Rosenborg.
– Dommeren var nøytral selv om det i TV-ruten så ut som noe annet, sier han.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43