Arbeidet med hovedterminlisten for menn for de neste fire årene startet i juni, og arbeidsgruppen har bestått av representanter for NFF, NTF og Eliteserie-klubber.
Det skriver NFF i en pressemelding mandag.
De kommende fire årene skiller seg vesentlig fra hverandre, og forbundsstyret besluttet i dag å videreføre prinsippvedtaket fra 2016 med sen seriestart i oddetallsår og tidlig seriestart i partallsår med internasjonale mesterskap på sommeren.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Det betyr at det ser slik ut de neste fire årene, ifølge NFF:
2019: Seriestart Eliteserien siste helg i mars, serieavslutning Eliteserien første helg i desember, NM-finale menn 8. desember
2020: Seriestart Eliteserien i midten av mars, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 6. desember
2021: Seriestart Eliteserien første helg i april, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 5. desember
2022: Er et helt spesielt år med VM i Qatar i perioden 14. november til 18. desember. Seriestart Eliteserien er satt til midten av mars med avslutning før VM i Qatar starter. Detaljene må en komme tilbake til når en kjenner detaljene, blant annet hvordan UEFA vil organisere sine klubbturneringer den høsten.
(Saken fortsetter under):

HL ES R25 RBK-SAN

– Løsningen som nå er valgt sørger for å ivareta begge hensyn og er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF har vært noe ulik. Mens en samlet landslagsledelse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vært like tydelig i ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromiss og den forutsigbarhet som nå foreligger mener jeg samlet sett er en god løsning for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen.
Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene. Rent konkret betyr det at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet.
– Skal norsk fotball utvikle seg både på klubb og på landslag, så må vi måle krefter mot de beste internasjonalt. Vi er derfor enige om at vi, så langt det lar seg gjøre, skal legge forholdene til rette for norske lag som skal ut i Europa, sier Svendsen.

Highlights Rosenborg - Sandefjord Fotball, Eliteserien - Round 25 07-10-2018, Kickoff 18:00:00

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22