Tirsdag la Pål André Helland ut et bilde på Twitter der han sendte et stikk retning tidligere Vålerenga-spiller Muhamed Keita, etter at Helland vant et veddemål om hvilket angrep av Vålerengas og Rosenborgs som scoret flest målpoeng i Eliteserien 2017.
Bildet inneholdt et skjermbilde av at Keita solgte en klokke for 35 000 kroner på en Facebook-gruppe, med Hellands tekst: Når man skal finansiere et veddemål.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Dagen derpå slår den nåværende New York Red Bulls-spilleren tilbake mot Helland, i en melding til Eurosport.no.
– Hahaha, han skal få de kronene. Flaks for han at jeg måtte ut av landet. Han vet selv hva som hadde skjedd om jeg hadde blitt. Graulerer dansken som gjorde all jobben. Om han vil konkurrere mot meg, putt oss inn i et bur 1 mot 1. Da løser vi det en gang for alle, skriver Keita humoristisk til Eurosport.no
Når Helland får høre Keitas svar til Eurosport, må han le.
– Det er fint det.. Han er like sjarmerende som alltid. Det er i alle fall hyggelig at han har vett til å gjøre opp for seg, sier Helland til Eurosport.no

Helland_Keita

Foto: Eurosport

– Hadde vel fått tre innhopp til

Keita forsvant fra Vålerenga i sommer, men har ikke lagt skjul på at fulgte opp veddemålet etter overgangen. I et intervju med VG sa Keita følgende i sommer:
– Jeg håper de slår Helland, så jeg kan le litt av ham når sesongen er over.
Nå ble det isteden Helland som kunne le til slutt. RBK-vingen, med 16 målpoeng (ti målgivende, seks mål) denne sesongen, tror ikke Keitas overgang til USA hadde noen påvirkningpå utfallet.
– Han hadde vel sikkert fått tre innhopp til og tre kamper fra start. Det ville overrasket meg stort om det bidro til å hente inn forspranget, sier Helland.
Nå må Keita ut med 10 000 kroner til et veldedig formål valgt av Helland. De heldige ble organisasjonen Vår Frue Kirke i Trondheim.

Keita1

Foto: Scanpix

Mener Helland ikke bidro med noe

På spørsmål om hvor mye ære Keita vil gi Helland for at resultatet ble som det ble, svarer han:
– Ære for hva? Han har ikke gjort noe. Gi meg Mike Jensen så skal jeg vinne Eliteserien alene, er svaret fra Keita.
– Jaja, jeg har i alle fall bidratt direkte til 16 av målene med mål eller assist. Så da er jeg jo nesten der på Vålerengas 24. Gi meg en sesong til, så skal jeg klare det, sier Helland.
På spørsmål om hva Helland tenker om uttalelsen om å gjøre opp i et bur, en mot, er Helland klar.
– Haha, jeg er gammel dørvakt, så det er ingen tjent med, smiler Helland.
– Om han mente cageball, en mot en da?
– Jeg tror resultatet ville blitt det samme, sier Helland.
  • Natt til fredag: Se den andre MLS-semien Seattle Sounders - Houston Dynamo kl. 04:45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22