ÅLESUND/OSLO (Eurosport.no):
To poeng opp til kvalifisering med tre kamper igjen er fasiten for Aalesund. Det er få som levner tangotrøyene noe som helst håp i å overleve i Eliteserien denne sesongen etter en mareritthøst. Spesielt med tanke på at laget møter tre av de fire beste lagene den siste serierunden i Rosenborg (H), Sarpsborg 08 (B) og Strømsgodset (H).
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Nå slår trener Trond Fredriksen tilbake mot kritikerne som tror laget har rykket ned.
– Feelingen er at Aalesund har rykket ned. Alle sier at Aalesund har rykket ned. Folk er nådeløse mot oss. Det er kanskje også fortjent, men sannheten ligger i tabellen og den sier at vi er to poeng bak Sogndal på kvalifiseringplass. Det er ni poeng igjen å kjempe om. Samtidig er Sogndal to mål bedre oss på målforskjellen, men det vil bli utlignet om vi tar de igjen. Ja, det ser mørkt ut og det var mørkt mot LSK, men samtidig er det fortsatt håp, sier Fredriksen til Eurosport.no.
  • Se Aalesund – Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag klokken 20.00

– Det må vi gjenskape mot Rosenborg

Til kampen mot Rosenborg vil Aalesund-treneren bruke tid på de små positive detaljene fra de siste kampene. Trolig vil han vise guttene video av da et hardt presset Aalesund-lag slo det som ble seriemester Brann i 2007. Da kjempet laget også om å overleve i Eliteserien, men forskjellen da var at tangotrøyene lå over streken før møtet med rødtrøyene fra Bergen.
– I 2007 skulle vi møte Brann på hjemmebane i tredje siste serierunde. Brann som kjempet om seriegullet og skulle til Ålesund for å hente det hjem på samme måte som Rosenborg har anledning til å gjøre det nå. Den gangen slo vi Brann da det så som mørkest ut. Det er fullt mulig å gjøre det i 2017 mot Rosenborg, sier Fredriksen.
– Er det bildene av Erik Huseklepp som skyter ballen i stolpen fra èn meter du kommer til å vise til guttene dine?
– Ja, det kan godt være. Vi slo Strømsgodset i den syvende siste serierunden. Vi klarte å hente oss inn mot Brann. Vi hadde litt marginer med oss i den kampen, spesielt på slutten av kampen. Likevel er sannheten i den kampen at vi stod opp alle mann som bare det. Alle fightet for de poengene. Det må vi gjenskape mot Rosenborg hvis vi skal ha mulighet til å ta tre poeng. Muligheten er der selv om alle er nådeløse mot oss. Vi må bygge de små glimtene av positive ting som var mot LSK må vi bygge enda sterkere. Slik er det i motgang. Det er små detaljer som kan være med å snu det til medgang. Det må vi gripe fatt i selv om det kanskje høres idiotisk ut for alle andre, sier Fredriksen.

– Forholder meg til at det er jeg som sitter i den jobben

Likevel innser Aalesund-treneren at det blir vanskelig å havne på trygg grunn. Avstanden opp til Tromsø og Kristiansund er fem poeng.
– Det er ni poeng å kjempe om igjen, men akkurat nå er det et race mellom Sogndal og Aalesund der Sogndal leder når det gjenstår 300 meter, sier Fredriksen.
– Hvordan vurderer du realismen i å stå i Eliteserien?
– Jeg er absolutt veldig sterk i troen. Det ligger litt i det jeg sier at muligheter ligger der. Vi kan legge oss ned og synes synd i oss selv, men det hjelper fint lite. Muligheten ligger der. Fremtiden er foran oss. Hvis vi er villige til å sloss med nebb og klør for å klare det, er det også mulig å klare det.
– Hvor mye vanskeligere gjør det å selge inn budskapet når Aalesund tar kontakt med en mann som Tom Nordlie?
– Det må du spørre andre om. Jeg forholder meg til at det er jeg som sitter i den jobben. Jeg har aldri fått noe gratis her i livet. Jeg har sloss med nebb og klør for å bli Eliteserie-spiller og jeg har jobbet steinhardt for å ta den trenerutdannelsen for å stå i den posisjonen jeg gjør i dag. Det akter jeg også å gjøre i fremtiden. Så får man spekulere i alt annet. Det er en del av fotballen. Det må jeg akseptere og leve med, svarer Aalesund-treneren.
Saken fortsetter under videoen:

Lillestrøm ydmyket Aalesund

– Jeg har tenkt tanken

Mikkel Kirkeskov er tydelig på at situasjonen er tøff, men bedyrer at hele spillergruppen er motivert og ønsker å slå tilbake med seier selv om forrige trepoenger kom 25. juni. Han har følgende melding til de som tror at laget har rykket ned.
– Det er opp til oss å motbevise. Vi tror på oss selv og det at vi skal klare det, sier Kirkeskov til Eurosport.no.
– Har du tenkt tanken på at du kan være OBOS-spiller neste sesong og er den tanken aktuell?
– Jeg har tenkt tanken. Om det er aktuelt eller ikke er ikke fokus nå. Fokus er neste kamp mot Rosenborg. Vi skal ha de tre poengene. Så får vi se etter sesongen hvordan det gikk. Det er klart at jeg har ambisjoner for min egen del og det er flere på laget som har ambisjoner på sine vegne. Men nå fokuserer vi på det vi skal ha fokus på og det er å gå ut for å ta poeng, svarer 26-åringen.
  • Se Aalesund – Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag klokken 20.00
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18