Odd – Stabæk 0-5:
Det ble en skikkelig helsvart dag for Odd på eget gress søndag. Et skarpt Stabæk-lag utnyttet et sløvt og passivt forsvarsspill fra hjemmelaget.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Først satte Tortol Lumanza inn 1-0 i det 18. minutt etter at han fikk stå helt alene på seks meter på en corner og klinte ballen i mål. To minutter senere snurret Franck Boli rundt med svimle Odd-forsvarere og dunket inn 2-0 på vakkert vis. I det 23. minutt var samme mann frempå igjen og hamret inn 3-0 etter passivt forsvarsspill. Syv minutter før pause smalt det på nytt da Tonny Brochmann ladet skuddfoten og banket ballen i mål.
– Det er sterke enkeltmannsprestasjoner. Et utrolig passivt Odd-lag som har vært flust med spillere rundt de som har scoret, men de har vært helt evneveike når de har gjort spede forsøk på å hindre de å skyte, konkluderte Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen om Odds svake prestasjon.
Til slutt endte det 5-0 til gjestene etter at Ola Brynhildsen satte inn kampens siste scoring seks minutter før slutt.

Fagermo: – Flaut

Trener Dag-Eilev Fagermo innrømmet allerede i pausen at kampen var tapt og byttet ut Etzaz Hussain og Oliver Berg på midtbanen. Inn kom Fredrik Nordkvelle og Stefan Mladenovic.
– Det som skjedde i første omgang er flaut selv om Stabæk også er gode, sier Fagermo til Eurosport.
Slik forklarer han den pinlige smellen.
– Vi skal ikke prestere slik vi gjør i dag. Det satt ikke i det hele tatt i første omgang. Da var det total mangel på intensitet og struktur som gjorde at det var lett på sette trøkk på oss. Det er Stabæk gode til å utnytte. Det er først og fremst hovedårsaken, sa Odd-treneren.
– De ble mange nye fjes. Kunne du ha gjort noe annerledes inn mot kampen?
– Det er en stund siden vi forsvant ut av en medaljekamp. Da er det viktig for en klubb som Odd at spillere som vi har troen på får spilletid. Om det går ut over resultat, om vi blir nummer åtte, ni eller seks, det betyr ikke noe. Derfor synes jeg det er gledelig med en Markus André Kaasa. John Kitolano hadde et godt innhopp.

– Ikke noe hyggelig i det hele tatt

Ekspert Thomas Myhre var også rystet av Odds skrekkelig forsvarsspill. Helt bakerst stod Anders Klemensson i sin andre kamp i Eliteserien. Keeperen ble hentet som back up for Sondre Rossbach, men måtte i ilden etter at det ble klart at sisteskansen er ute resten av sesongen.
Myhre var kritisk til den unge Pors-innlånte keeperen ikke fikk hjelp av lagkameratene.
– Han får ingen hjelp i det hele tatt. Da er det vanskelig å stå mellom stengene. Han kan ikke klandres for noe og han får ingen hjelp. Det er ikke noe hyggelig i det hele tatt, sier Myhre.

– Fryktelig forsvarsspill fra Semb Berg

Spesielt de to scoringen til Boli fikk Eurosports eksperter til å reagere.
– Det er nok Odd-spillere der. Se hvor mange Odd-spillere som er rundt ham og så drar han midt inn i klyngen. Det er en sterk prestasjon av Boli, men om jeg var Odd-trener ville jeg vært veldig bekymret med så mange Odd-spillere der, sa Eriksen på 2-0.
På 3-0 scoringen til Boli fikk Semb Berge refs av ekspertene.
– Det er igjen fryktelig forsvarsspill fra Semb Berge og hele laget. Det er alt for stor avstand og for lite ærgjerrighet. Det må være noen som må gå ut der og sørge for at han ikke får skyte, konkuderte Myhre.
– Det er nesten tre/fire som kan gå å avverge det, men er det noen som gjør det. Nei. Semb Berge er den som er nærmest. Han ser ham og kommer rett i front, sa Eriksen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01