Mandag skrev Eurosport at Aalesund denne uken har forsøkt å hente inn Tom Nordlie i et forsøk på å berge Eliteserie-kontrakten.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Tolv kamper uten seier har sendt tangotrøyene ned på direkte nedrykksplass med fire kamper igjen å spille. Ifølge analyseselskapet OddsModel er det 65,8 prosent sannsynlighet for at sunnmøringene rykker direkte ned. En mann som tidligere har vist seg å kunne slå de fleste odds, er nettopp Nordlie, men i Klubbhuset på MAX mandag kveld, hadde ikke Christian Gauseth mye til overs for Aalesunds siste sprell.
– Jeg synes det er fantasiløst å henvende seg til Tom Nordlie. Det finnes utrolig mye gode trenere ellers, så det er ingen grunn til å gå for Tom Nordlie, sa Gauseth, før han fortsatte:
– Han har hatt et Skeid-lag, som har begrensede ressurser som mange andre i 2. divisjon, som på ingen måte har overbevist. Han har ellers ikke overbevist noen av de siste årene heller. Tom Nordlie er for meg et desperasjonsforsøk, mente han.
Også panelkollega og tidligere Mjøndalen-kamerat Mike Stilson var enig i at å forsøke seg på Nordlie nå er for lite, for sent.
– Det er for sent på alle mulige måter. Det programmet Aalesund har igjen er nådeløst. Den treneren som har lyst til å gå inn der for å snu det, tar en utakknemlig jobb. De er et lag blottet totalt for selvtillit, sa Stilson.
Stilson forklarte Aalesunds forsøk på å hente Nordlie som et lag i en låst situasjon.
– Jeg tror Aalesund er i en posisjon hvor de er nødt til å sjekke alle muligheter. Jeg synes fremgangsmåten som skjer i norske klubber, hvor treneren alltid er den som får sist beskjed, er en uting. Klubben er i sin fulle rett til å sjekke ut alle muligheter, men jeg tror ikke noen kan redde Aalesund nå, sa han.
– Hadde man fått inn noen i slutten av august, og tatt noen grep med nesten en tredjedel av sesongen igjen, kan man faktisk gjøre veldig mye. Jeg kan tenke meg at til og med Tom Nordlie er skeptisk til det prosjektet, selv om han har vært redningsmann før, forklarte Stilson.
Midt opp i alt står fortsatt Trond Fredriksen, nå en trener som klubben har forsøkt å erstatte. Det mener Gauseth er Aalesund-trenerens eget ansvar.
– Når han har gått ut og sagt at han ikke har noen idéer, så har han spilt seg selv utover sidelinjen, forbi benken, garderoben og opp på tribunen. Det er en trener som har gitt opp, mente Gauseth.
Mjøndalen-spilleren viste til Fredriksens uttalelser til media etter etter AaFKs braktap mot VIF tidligere i oktober. På spørsmål om hva som talte for at klubben skal klare å unngå nedrykk, svarte Fredriksen følgende:
– Akkurat nå, hvis du baserer det på de elleve siste kampene, så er det ingenting som tyder på at vi skal inngå nedrykk, men vi har en ny mulighet neste helg (Kristiansund). Fotballen blir historie, svarte Fredriksen til Eurosport da.
Gauseth var klar på at han mente Nordlie aldri kunne reddet Aalesund fra nedrykk. Han mente klubben burde gått for en annen mann enn den rutinerte 55-åringen, og lanserte selv en tidligere kjenning fra OBOS-ligaen.
– Skulle jeg gitt et bedre tips, tror jeg at jeg ville gått for Luis Pimenta, for eksempel. Jeg synes han er en mye mer spennende trener, og som jeg er helt sikker på at kunne gått inn og hjulpet på en god måte. For meg er dette sånn at det er gamle menn i styret som har fått en idé, sier Gauseth.
Eurosport.no har vært i kontakt med Nordlie som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18