Bodø/Glimt gikk opp fra OBOS-ligaen på første forsøk, og dermed er det igjen duket for «slaget om Nord-Norge» mot Tromsø i 2018.
For gultrøyenes del er det grunn til optimisme også neste sesong, mener Eurosports ekspert Kjetil Rekdal.
– Det blir selvfølgelig vanskeligere enn i OBOS, men de har klart å beholde de viktige spillerne. I tillegg har de mange unge og lovende i stallen. Fortsetter de den gode hjemmeformen, i tillegg til at Kristian Fardal Opseth fortsetter der han slapp i årets sesong, kan det bli gøy å være Glimt-supporter også i 2018.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
  • Se terminliste-sendingen for 2018-sesongen på Eurosport Norge og internalEurosport Player home.aspx?langueid=13&site=plyNonetirsdag fra kl. 20.00!
Den 16. mai har Glimt fått fordelen av å ha hjemmekamp mot Tromsø.
– Sist vi var oppe slo vi dem på Alfheim 16. mai. Det var en helt ellevill følelse. Tar vi dem hjemme, blir nok følelsene enda sterkere. Vi går helt klart for seier, sier Glimts forsvarsbauta Martin Bjørnbak.
Se Bodø/Glimt, Tromsø og resten av Eliteserie-lagenes innslag i terminliste-sendingen nederst i saken!
Men det er også grunn til optimisme i Tromsø. Nøkkelspillere som Gjermund Åsen og Morten Gamst Pedersen har valgt å forlenge sine kontrakter, samtidig som de får tilbake Tom Høgli fra FC København.
– Høsten var utrolig artig, og det rår en optimisme i byen for tiden. Spesielt når vi fikk forlenget med Gjermund. Vi har utviklet oss veldig det siste halvåret, og håper å fortsette på samme måte inn mot neste sesong.
Utenom Glimt er også Start og Ranheim nye Eliteserie-aktører i 2018. Mens Start har vært en gjenganger på norsk fotballs øverste nivå i lang tid, er Ranheim oppe for aller første gang.
I første runde tar laget med Eliteseriens suverent laveste budsjett imot selveste Brann hjemme i Trondheim.
– Nå har vi endelig landet, og festingen er over. Vi er en sulten gjeng som er klare for å ta det neste steget. Jeg tror det blir en artig serieåpning, sier Ranheim-trener Svein Maalen.
Artig virker det også å bli for et hardtsatsende Start, som anført av sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen allerede har rukket å hente flere forsterkninger til klubben.
Klubben har også blitt velsignet med en overkommelig åpningsmåned.
– Det koker på Sørlandet. Det virker nesten som makrellen har overvintret her nede. Vi er veldig fornøyd med starten, sier arrangementansvarlig Roy Emanuelsen.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22