Tor Ole Skullerud (46) har denne høsten virkelig fått sving på Strømsgodset etter en trøblete start på sesongen og sin trenerkarriere i Drammen. Laget fra Marienlyst var høstens store formlag med ni strake seirer før desperate Aalesund ble for sterke i en forrykende sesongavslutning.
Torsdag er 46-åringen gjest i Godset.nos egen podcast, hvor han åpent reflekterer over året som er gått.
– Jeg har nok lært mest i løpet av våren. Man lærer seg selv og andre best å kjenne når ting er vanskelig. Livet som fotballtrener har vært veldig forskjellig når man ser første og andre halvår av denne sesongen. Vi har drevet teambuilding gjennom en tøff sesong og har kommet veldig styrket ut av det, forteller Skullerud.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Drammenserne var bare minutter fra å feire medalje etter en vanvittig snuoperasjon som resulterte i åtte strake trepoengere før oppgjøret på Color Line Stadion. Marcus Pedersens scoring to minutter før full tid ble imidlertid ikke kampens siste, og Skullerud og co. måtte ta til takke med fjerdeplass, noe svært få ville trodd var mulig om de så på Eliteserie-tabellen august.

Roser Flo

I sommer var situasjonen såpass dyster at Skullerud bare var timer unna sparken. Skullerud passer på å trekke frem sportssjef Jostein Flo for at han beholdt troen da alle andre tvilte.
– Jostein har vært viktig. Han er stabil og har hatt tro på både meg og de ideene vi har tatt med inn her, og stått veldig støtt ved det. Hvis man skal ha en sportssjef så kan du ikke be om mer enn det du får i Jostein i form av rutine, handlekraft og støtte. Vi jobber veldig godt sammen og trives godt med hverandre. Han er uvuderlig for Godset og vil være det så lenge han vil drive på med dette her. Nå er det bare å komme ut av ferien fortsest mulig igjen, for vi har masse energi etter et turbulent år, sier han.
Duoen har vist at det ikke bare er løse ord. Allerde før sesongens siste kamp var to solide tilskudd på plass foran den neste.

– De gleder seg til å spille for oss

Forrige uke ble det klart at Amahl Pellegrino (27) bytter beite fra Mjøndalen til storebror i fylket, og kanksje enda mer overraskende; Herman Stengel (22) etter fire sesonger i Vålerenga.
Begge spillerne har allerde rukket å hilse på sine nye lagkamerater i Drammen, hvor de offisielt blir klar fra og med 1. januar når kontrakten med sine forrige klubber går ut.
– Vi har signert Amahl av helt åpenbare årsaker. Han har masse kvalitet på siste tredjedel av banen, han har et stort reportoar og har scoret mange fine mål i OBOS-ligaen. Han er blitt 27 år, så han kommer litt sent på en måte, men han har alltid hatt et potensial som vi tror vi kan få ut av ham i Eliteserien nå, sier Skullerud.
– Han har prøvd seg litt før uten å slått til, men han kommer hit nå med selvtillit og et brennende ønske om å spille for Strømsgodset og det tror jeg er et veldig godt utgangspunkt, forteller Skullerud.
Skullerud trekker frem noen av de samme fordelene med å hente Stengel, en spiller hvor han beskriver litt andre kvaliteter og som er betydelig yngre.
– Han har også så vidt vært med oss denne uken. Han er en spiller med stor spillkraft, er veldig kreativ og god med ball. Han har også gode avslutningsegenskaper og har vist det for Vålerenga i høst. Han er fortsatt ung med et stort potensial som vi skal utvikle videre, sier Skullerud.

Heier på rivalen

Selv om det ikke ble medalje kan det fortsatt bli europacup-spill neste sesong på Marienlyst. Da må Sarpsborg 08, som knep tredjeplassen ett poeng foran Godset, slå Lillestrøm i cupfinalen søndag. Skullerud håper å få muligheten til å ta et nytt norsk lag ut i Europa.
– Vi må alle heie på Sarpsborg 08 på søndag. Å få muligheten til å spille i Europa er en kjempestor gulrot for både spillerne og klubben. Det er tøft, men en fantastisk opplevelse, sier Skullerud, som fikk forsøke seg i Europa med Molde i både 2014 og 2015.
Godset-treneren holder de blå fra Østfold som knappe favoritter, men understreker at i en finale kan alt skje.
– Jeg er ikke bekymret for at S08 ikke skal være gode. De har hatt en jevn sesong hvor de har vært gode gjennom hele året, men en cupfinale er ikke enkelt. Lillestrøm spiller jo også for Europa, så det er ikke noen enkel kamp det der, sier han.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22