Jørgen Skjelvik ble i forrige uke klar for Los Angeles Galaxy. Forsvarsspilleren forlater Rosenborg og starter opp med den amerikanske storklubben etter jul.
For Skjelvik, som står med syv A-landskamper for Norge, var en positiv beskjed fra landslagsledelsen viktig før han valgte å gå for en overgang til amerikansk fotball.
Det forteller assistenttrener på landslaget, Per Joar Hansen, til Eurosport.no
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– Han spurte oss litt, og ville sjekke opp i hvordan vi tenkte rundt en eventuell overgang til MLS. Det gikk på om han fortsatt var aktuell for å bli tatt ut og hvordan vi opplever nivået. Akkurat nivået er litt vanskelig å si siden vi ikke har fulgt ligaen tett, sier Hansen til Eurosport.no
Skjelvik uttalte til Eurosport.no etter overgangen at han trodde den ambisiøse klubben ville passe han godt.
– Jeg er godt fornøyd med valget. Det er en klubb med ambisjoner, der det eneste som er godt nok er å vinne. Det passer bra med hva jeg har erfaring fra i Norge, skrev han i en SMS til Eurosport.no
Lars Lagerbäcks assistent understreker at Skjelvik på lik linje med alle andre vil bli vurdert ut fra prestasjonene han gjør i sin nye klubb.
– Signalet vi ga han er det samme som vi sier til alle andre. Vi følger alle kandidater som vi opplever er med og fighter om en plass i troppen. Om du spiller i RBK, Columbus eller Los Angeles, kommer vi til å følge han der borte, forklarer Hansen.

Rekdal hyller klubbvalget

Eurosport-ekspert og tidligere Eliteserie-trener, Kjetil Rekdal, mener valget til Skjelvik er meget godt.
– Det er en bra liga, bedre enn Eliteserien. Det er en enorm interesse i MLS og en spennende liga å spille i. Det er et steg opp når det gjelder kvalitet og interesse. Det er masse publikum og store stadion, så det kan bli en spennende epoke. Økonomisk er det et stort steg opp fra Rosenborg, selv om det er langt borte fra Norge, sier Rekdal til Eurosport.no
Han har full forståelse for at Skjelvik valgte som han gjorde, selv om han skal ha hatt flere klubber å velge mellom.
– Han har spilt i Norge og Sverige, og har lyst til å prøve seg på et høyere nivå. For meg er det helt logisk. Jeg mener han har gjort et godt valg og kommer til en anerkjent klubb.

Skjelvik

Foto: Scanpix

Tidsforskjellen kan bli et problem

Det største ankepunktet rundt å spille i MLS er ifølge Hansen tidsforskjellen når spillere skal inn på landslagssamlinger. Spesielt i korte samlinger med bare en kamp, kan det bli utfordringer, mener assistenten.
– Det kommer an på hvordan syklusen er, om vi spiller en eller to kamper. Vi må ta det fra gang til gang, og se på kampprogrammet deres og hvordan de spiller, hvordan våre reiser blir, om det er hjemme eller borte og hvordan det blir å komme seg til destinasjonen, sier Hansen.
Han forteller at det noen ganger kan bli for lite tid til å få til gode samlinger for spillerne i MLS med den tidsforskjellen som er mellom USA og Norge.
– Det blir selvfølgelig sånn at når tidsforskjellene er såpass stor, at om du spiller en sen kamp der borte, kan det til syvende og siste være slik at selv om du er god nok, kommer du en og to dager etter de andre. Så skal du gjerne ha en dags hvile. Da blir det ikke mange kvalitative treninger igjen, sier Hansen.
Hverken Lars Lagerbäck eller Jørgen Skelvik har besvart Eurosport.no sine henvendelser mandag.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22