Last ned Eurosport.no-appen gratis: I App Store eller Google Play
Ian Burchnalls tid i Viking ble avsluttet torsdag morgen. Klubben klarte ikke å sikre kontrakten i Eliteserien, og har på papiret ingenting å spille om de siste kampene.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre, som har flere år bak seg som spiller i Viking, ble ikke sjokkert over at de skilte lag.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
– Jeg er ikke veldig overrasket. Samtidig hadde jeg ikke vært negtiv om de samme folkene hadde forsøkt å ta de opp til Eliteserien igjen. Det har vært ekstremt vanskelige arbeidsvilkår. Jeg har egentlig full respekt for Ian og jobben han har gjort. Han er en dyktig fagmann, men har ikke lykkes, sier Myhre.
– Jeg tror samtidig ikke det er veldig mange som hadde klart å lykkes med det utgangspunktet han har hatt for sesongen, mener fotballeksperten.

– Andre roller bør vurderes

Myhre tenker først og fremst på de økonomiske vilkårene og nevner blant annet spillerlogistikken. Viking har det siste halvåret hentet inn flere spillere på korte kontrakter, og har hatt enorme utskiftninger i stallen siden sesongstart, men få av signeringene gikk inn i laget og utgjorde en markant forskjell. I den anledning nevnes sportssjef Bård Wiggen på grunn av den sentrale rollen han har hatt rundt spillerlogistikk.
– Med de rammevilkårene som ble lagt til grunn for Burchnall, er det ikke så rart at han ikke lykkes. Kanskje det også er andre roller som bør vurderes, sier Myhre.
(saken fortsetter under)

Lanserer Aarsheim som kandidat

Bjarte Lunde Aarsheim og Kurt Hegre tar over hovedansvaret ut sesongen, men det er så langt uvisst hvem som vil styre skuta neste sesong. Myhre mener det kan være en utfordring å tiltrekke seg interessante kandidater på grunn av posisjonen man har satt seg i, men mener Aarsheim er et interessant navn også neste sesong.
– Det er en lokal gutt med en veldig lang karriere i Viking. Om han er den rette mannen, er vanskelig å si på stående fot. Om de ønsker å gå for han, vil de være avhengige av de neste matchene.
– Kan han være rett mann for Viking?
– Det kan han være. Han kan være hva de er ute etter, sier Myhre, som presiserer at han ikke vet om dette er noe verken Aarsheim eller Viking er positive til.
– Jeg vet ikke om han har ambisjoner om å være hovedtrener. Om han har det, er det spennende å se hvordan sesonginnspurten blir. Hvis de tenker i de baner, er det en fin måte å gjøre det på. Det blir spennende, sier Myhre, som er klar på at oppgaven vil bli fryktelig vanskelig for den kommende treneren.
– Det er en veldig tøff jobb å få et av flaggskipene tilbake der det hører hjemme. Det vil være krevende.
Aarsheim har ikke svart på henvendelsene fra Eurosport.no.

Jonevret: – Underlig

Kjell Jonevret hadde inntil i fjor ansvaret for Viking. Svensken har deretter vært innom Orlando Pirates, men er nå uten jobb. Jonevret ga Burchnall en advarsel før engelskmannen tok over, og innser trolig nå at det var med god grunn.
– Forutsetningene var håpløse. Noen må ta skylden, og det er alltid mye enklere å bytte ut trenere enn direktøren og andre som har vært innblandet. Det er naturlig, sier han til Eurosport.no.
– Hva synes du om tidspunktet?
– Det er litt underlig. Det er litt merkelig når man nesten har spilt en hel sesong, sier Jonevret, som mener Burchnall burde fått fullføre de siste kampene.
– Ellers burde de ha skiftet han med 5-8 runder siden.

– Synes synd på han

Jonevret varsler at han vil ta turen til Stavanger den kommende tiden for å besøke venner og prate Burchnall.
– Jeg synes synd på han. Han har jobbet hardt hele tiden. Hvordan Viking har drevet, er det store problemet, ikke Ian. Jeg skal sette meg ned med han, ta en pils og gi han en god klem.
– Ville det vært aktuelt for deg å ta over Viking på dette tidspunktet?
– Det er mange i ledelsen som kanskje må byttes ut i så fall. Jeg tror ikke de er så interesserte i meg. Jeg har ikke tenkt på det, men har lidt med spillere og Ian, sier Jonevret.
Aarsheims første hovedtreneroppdrag for Viking blir borte mot Rosenborg den 19. november. Kampen ser du på Eurosport Player.

Tromsø sendte Viking ned

Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57