Foto: RBK.no / Jørgen Stenseth
20-åringen var uheldig på årets første økt i Abrahallen mandag. Dahl Reitan ble båret av banen med store smerter og en ispose rundt ankelen.
Se episoden her (video med tillatelse fra VG):
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Dagen derpå kom den kjipe beskjeden.
– Erlend tråkket kraftig over og har i tillegg fått en liten beinskade. Det medfører at han ikke er tilbake for fullt før om om lag åtte uker, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til RBKs hjemmesider.
Dermed ryker hele sesongoppkjøringen for unggutten. RBK sesongåpner mot Sarpsborg 08 11. mars – om ganske nøyaktig åtte uker.
– Det oppleves som en liten knekk. Det var ikke sånn jeg så for meg de første ukene, men jeg er positiv og motivert for å gjøre den jobben som kreves for å komme fortest mulig tilbake. Det finnes folk som har det verre enn meg i verden, skriver Dahl Reitan i en SMS til Eurosport.no.
20-åringen er tilbake hos den regjerende seriemester etter et vellykket låneopphold hos Bodø/Glimt i høst. Der bidro høyrebacken sterkt til at gultrøyene kunne feire opprykk til Eliteserien allerede flere runder før slutt. Reitan scoret to ganger på 13 opptredener i OBOS-ligaen.
– Jeg har vokst både som spiller og person ved å være utlånt til Glimt. Men det har alltid vært det å bli Rosenborg-spiller som har vært målet. Jeg ser virkelig frem til å bidra for klubben allerede neste år, sa han etter returen til Trondheim.
Like før jul skrev 20-åringen under en ny kontrakt på Lerkendal.
– Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig stolt over å ha skrevet ny kontrakt med Norges beste klubb, sa Dahl Reitan da papirene var signert.
– Erlend er i gang med et spennende løp. Han spilte for oss før han dro til Bodø og fikk enda mer erfaring. Nå er han tilbake for i samarbeid med oss ta neste steg. Han er en spiller med godt fokus og profesjonell innstilling. Erlend er villig til å gjøre det som kreves for å bli Rosenborg-spiller, sa sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.
Forsvarsspilleren ville bruke oppkjøringen på å forsøke å kjempe seg til en startplass, men nå må han altså vente på muligheten.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53