Herman Stengel (22) er klar for Strømsgodset.
Det melder Drammens-klubben på sine hjemmesider mandag formiddag.
Midtbanespilleren kommer gratis og har skrevet under på en treårskontrakt på Marienlyst, en avtale som trer i kraft 1. januar 2018.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
– Det er fantastisk at vi får inn Herman i gruppa vår fra 1 januar. Vi får inn en type som er glad i å trene mye, og som passer både kulturen og profilen vår. Hermann har et sterkt ønske om å bli bedre og han har et stort potensial som vi skal være med å utvikle videre, sier Godset-trener Tor Ole Skullerud til klubbens nettside.
Daglig leder i Vålerenga Erik Espeseth forteller at klubben har forsøkt å komme til enighet med Stengel siden i sommer uten å lyktes.
– Vi har vært i samtaler med Herman siden i sommer og hatt han som en del av våre fremtidsplaner. Han har etterspurt mer spilletid, noe han har fått i høst, men det var ikke tilstrekkelig for at han ønsket å bli værende hos Oslos stolthet. Vi ønsker Herman lykke til videre i karrieren, sier Espeseth til VIF-fotball.no.

– Urovekkende

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener man kan forstå hvorfor Stengel velger Strømsgodset foran Vålerenga de neste tre årene.
– På en måte er det overraskende, men forståelig på en annen når man ser hvor mye Stengel har vært inn og ut av laget denne sesongen. Han satt på benken i lange perioder i vår/sommer og var tydelig ikke et førstevalg, sier han.
Rekdal tror tilliten mellom spiller og trener har vært avgjørende for at Stengel nå velger å gå gratis til en Eliteserie-rival.
– For Vålerengas del er det urovekkende når en Stengel på 22 år velger Godset foran Vålerenga, men det er nok det at han nå går gratis som svir mest. Særlig når man tenker på hvor mye penger Vålerenga har brukt på Stabæk-saken, sier Rekdal.
– Jeg vil nok tro kjemi mellom spiller og trener ikke har vært optimal. Som sagt så satt han på benken i lange perioder, og jeg tror Stengel nå går fordi han ikke har stolt på at han ville bli satset på i Vålerenga, sier Rekdal.
Søndag kveld ble det klart at også Christian Grindheim er ferdig i Vålerenga etter sesongen. Dermed forsvinner to svært toneangivende midtbanespillere fra Ronny Deilas mannskap foran neste sesong.
– Det er vanskelig å vite hva Vålerenga planlegger nå, men spillerlogistikken i år har vært direkte svak. Stort sett alle nye som har kommet inn har vært flopper. Når man da mister to som har levert over flere år i klubben, er det overraskende. Men det kan jo være det kommer noen inn som vi ikke vet om, som fullfører puslespillet, sier Rekdal.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Herman Stengel mandag ettermiddag.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28