Brann - Viking 1-1:
På overtid måtte Brann-trener Lars Arne Nilsen se at Samuel Adegbenro var smart og god da han headet inn utligningen på Brann stadion.
– Den var veldig, veldig unødvendig, sa Nilsen til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Likevel var det ikke utligningen og to tapte poeng som irriterte treneren mest etter kampen. Et halvt minutt før Vikings juvel steg til værs og headet inn scoringen hadde Brann frispark inne på Vikings halvdel.
Ikke gå glipp av en eneste kamp i Eliteserien i Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang.

– Det som irriterer meg mest

Løsningen på den situasjonen frustrerer Brann-treneren. Istedenfor å slå ballen inn i feltet, slår Sivert Heltne Nilsen ballen ut til kast. Det kastet tar Viking kjapt og sekunder senere kommer utligningen. Å slå ballen ut der var aldri etter planen.
– Det som irriterer meg mest er det frisparket. Vi er etablert oppe med Azar Karadas og Daniel Braaten der oppe. Vi kan slå den opp eller eventuelt tilbake til keeper på overtid der. Vi skal i alle fall ikke gi de et hurtig kast når vi er spredt over hele banen. Det irriterer meg mest. Det er noen følgefeil etterhvert. Da blir det slik det blir, sier en frustrert Brann-trener.
Det var smertefullt for Nilsen å se ballen gå i mål.
– Så får de en overgang og så er han en luring inne i boksen. Det er forferdelig, fortsetter Brann-treneren til Eurosport.
Det var ikke bare måten laget opptrådde på mot slutten som frustrerte Nilsen. Han mener Brann ikke hadde dagen og at Viking er et av de beste laget de har møtt til nå i sesongen.
– Vi klarer ikke å etablere vårt eget spill. Det er ikke noe sprut i oss i dag. Vi føler at vi ikke får spilt spillet vårt. Vi leder 1-0 og har bra kontroll bakover. De skaper ingenting og så får vi den på slutten, forteller Nilsen.

– En skikkelig drittkamp

Midtbanespiller Fredrik Haugen så lenge ut til å bli Branns matchvinner med scoringen før pause. Han mener kvaliteten på spillet var for dårlig fra begge lag lørdag, men er nådeløs og mener at laget ikke skal slippe til Viking så sent i kampen.
– Det er utrolig kjipt. Det er en skikkelig drittkamp egentlig, to lag som gjør mye feil og det er ikke så mye finspill. Når man først leder to og et halvt minutt på overtid skal vi selvfølgelig klare å kontrollere det inn, oppsummerer Haugen til Eurosport.
Neste runde venter Rosenborg på Lerkendal.
Sivert Heltne Nilsen må stå over kampen etter å ha pådratt seg gult kort mot Viking. Dette var midtbanespillerens tredje gule kort for sesongen, men Brann-treneren mener de skal klare å erstatte ankeret til kampen på Lerkendal.
– Vi har alternativer. Det blir karantener og vi får mange av de siden vi får mange gule kort. Dette var kanskje et av de nødvendige gule kortene. Det var en pasning som Kristoffer Barmen ikke burde ha slått til ham. Det var en farlig overgang der, poengterte Nilsen.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01