Odd - Viking 0-2:
Viking var desperate etter poeng for å minske avstanden til lagene over i bunnstriden og jaktet poeng for å ha i det hele tatt et håp om å overlever i Eliteserien.
På Skagerak Arena var det en nigeriansk 21-åring som til tider lekte og herjet med Odds forsvar. Samuel Adegbenro scoret to mål før pause og sikret tre livsviktige poeng for Viking før sommerpausen. Til tider ydmyket spissen Odds forsvar og 21-åringen kunne scoret flere mål for bortelaget.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Saken fortsetter under videoen:

– Det er skandale

Odd-spillernes innsats i den første omgangen ble slaktet av trener Dag-Eilev Fagermo i pausen.
– Det er skandale. Vi kunne ha ligget under 4-0. Etter en kjempekamp i Liechtenstein for et par dager siden er vi helt ræva, sa en tydelig frustrert og sint Fagermo til Eurosport.
Han tror laget ble for tafatte etter Europliga-kampen mot Vaduz torsdag.
– Det er en veldig skuffende kamp. Det virker som det er litt flatt batteri etter kampen i Liechtenstein. Sannsynligvis burde vi kanskje ha gjort flere endringer, sa Fagermo.
Målscoreren var fornøyd med Vikings prestasjoner, men var også overrasket over hvor svake Odd var på eget gress.
– Jeg synes dette er vår beste kamp så langt denne sesongen. Odd er et godt lag og gode hjemme, sa Adegbenro til Eurosport i pausen.
Saken fortsetter under videoen:

Samuel Adegbenro straffer Odd i Skien

Adegbenro-show mot Odd

Odd fikk den verst tenkelige starten på kampen. Kristoffer Haugen slo ballen i bakrommet til Samuel Adegbenro. Mens Odds forsvar ropte på offside kom spissen alene med Sondre Rossbach. Da keeperen hoppet litt opp satte Adegbenro ballen under beina på keeperen og i mål. En skikkelig pangstart for bortelaget. Keeperspillet fikk Eurosports fotballekspert Thomas Myhre til å reagere.
– Utgangsposisjonen hans er altfor defensiv. Vi så det også i går med Arnold Origi og en ball i bakrommet. Her også. Sondre Rossbach står langt tilbake og er passiv. Da kommer han på halvdistanse, sa Thomas Myhre.
Det skulle bli verre og igjen var det Adegbenro som snurret rundt med Odds forsvar i det 24. minuttet. Spissen fikk ballen av Andrè Danielsen i bakrommet og utfordret Fredrik Semb Berge ved Odds sekstenmeter. Adegbenro dro seg inn, latterliggjorde Semb Berge og avsluttet i det nærmeste hjørnet. En fantastisk prestasjon av spissen.
– Det er høy, høy klasse på det han gjør her. For Vikings del er det en magisk start på kampen, men et litt tveegget sverd. Han blir enda mer attraktiv i det vinduet som kommer nå, fortalte Christian Gauseth. '
Saken fortsetter under videoen:

Samuel Adegbenro dobler for Viking

– Sjanseløst

Viking fortsatte kjøret og til tider rundspilte Odd på eget gress. Tomålsscoreren kunne fort ha vært firemålsscorer om alt hadde gått inn i første omgang.
Semb Berge ville ikke skylde på Europaliga-kampen borte mot Vaduz for den dårlige omgangen, men var tydelig på at det som ble levert før pause ikke var godt nok.
– Sjanseløst. Det er for dårlig når vi blir lekt med utpå der, sa Semb Berge til Eurosport i pausen.
Odd prøvde å slå tilbake etter pause, men Viking stakk av med tre poeng.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52