Viking - Lillestrøm 2-2:
Forventningspresset til Viking var høyt da de tok i mot Lillestrøm i deres første kamp etter sommerpausen, søndag kveld. Selv om vertene snudde Lillestrøms 2-0-ledelse i deres favør og reddet et poeng, var ikke Ian Burchnall fornøyd med uavgjort.
– Det første målet er ikke riktig, jeg synes han stuper. Jeg synes ikke Lillestrøm spiller bra, det er vårt dårlige forsvarsspill som sørger for målene deres, sier Viking-treneren til Eurosport etter kamp.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

– Det er filming

Det er situasjonen i det 18. minutt han hinter til med det første målet. Lillestrøms Erling Knudtzon ble felt av Rasmus Martinsen, og dommeren pekte på straffemerket. Det fikk Eurosports eksperter til å reagere.
– Den synes jeg ser billig ut. Er det kontakt der? Nei, det er ingenting som helst. Han drar det på ytterbeinet og konstruerer det, frustrerer Eurosports fotballekspert Thomas Myhre om situasjonen.
– Han konstruerer det straffesparket slik at det ser ut som at Viking-spilleren feller ham. Martinsen løper ved siden av ham og setter foten ned. Det er Knudtzon selv som sparker inn i Martinsen. Det der er ikke straffespark, sier Kjetil Rekdal, noe Myhre er sterkt enig i.
– Det er filming. Hvis han skal klage på at han ikke får straffespark og så går han ned på den måten der. Det er ikke noe tvil. Det er ren filming, avslutter Myhre.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

- Vi skulle ha vunnet kampen

Vertene gikk aggresivt ut fra start i jakten på sårt trengte tre poeng. Men etter en kontroversiell situasjon hvor Erling Knudtzon sørget for straffe Lillestrøm var det gjestene som stakk av med ledelsen, etter at Fredrik Krogstad plasserte ballen inn i nettmaskene.
Selv om Vikings Samuel Adegbenro er nære utligning etter førti spilte minutter, var det gjestene som sørget for sitt andre mål like før pause. Mats Haakenstad gikk på skudd ved hjørnet av sekstenmeteren, og etter å ha tatt turen via Rasmus Martinsen var 2-0-ledelsen et faktum.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Etter en litt trøblete start i andreomgangen, sørget Samuel Adegbenro for redusering for vertene med 30 minutter igjen av ordinære tid.
Åtte minutter senere headet Tommy Høiland inn 2-2 til Viking. Høiland er en av seks spillere som klubben har forsterket med så langt i sommerens overgangsvindu. Selv etter å ha reddet poeng etter å ha ligget under 2-0 til pause, var ikke Viking-treneren fornøyd over uavgjort, da det kun er seire som gjelder for Viking-treneren.
– I andreomgangen spiller vi med et mye bedre tempo og skaper flere sjanser. Men jeg synes vi skulle ha hadde fortjent å ha vunnet. Jeg synes vi spilte fotball, det gjorde ikke de, sier en misfornøyd Burchnall etter kampen.
Slik startet lagene:
Viking: Austbø - Kronberg, Gregov, Martinsen, Haugen - Ryerson, Danielsen, Usman, Adegbenro, Torsteinbø - Høiland
Lillestrøm: Origi - Haakenstad, Amundsen, Antonijevic, Kind Mikalsen - Rafn, Ezeh, Mathew, Krogstad - Udoji, Knutzon
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09