Lørdag ettermiddag kom det for dagen at Lillestrøm-keeper Daniel Fernandes er tatt i doping. Fernandes har testet positivt på det forbudte stoffet Dextroamfetamin. Dette er en medisin som normalt sett benyttes til behandling av ADHD.
Fernandes fikk ifølge Fernandes-advokat Morten Justad Johnsen forskrevet Dextroamfetamin av en lege da han spilte fotball i USA. Hensikten var medisinsk behandling av diagnosen ADHD. Fernandes skal være avhengig av å ta medisiner på grunn av diagnosen og har derfor fortsatt bruken etter at han kom til Norge i januar 2017. Det skriver NTB.
Fernandes fortalte imidlertid ikke Lillestrøm om bruken, og det ble heller ikke avdekket av LSKs medisinske apparat.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Det burde jo ha blitt avdekket. Vi mener at vi har gode rutiner på dette, men det må vi nå se nærmere på. Kanskje må vi bli enda bedre, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til NTB.

Forundret keeperkollega

Tidligere landslagskeeper, og nåværende Eurosport-ekspert, Thomas Myhre er forundret over at dette kunne skje.
– Jeg synes dette høres rart ut. Over alt hvor jeg har vært har klubbene vært veldig nøye på dette. På hver eneste medisinske test har jeg blitt spurt om hvilke legemidler jeg eventuelt tar og måtte fylle ut skjemaer på dette. Det er på klubblag, men også landslaget er veldig nøye. På hver eneste samling med Norge måtte vi oppgi alt vi hadde fått i oss, ned til kosttilskudd og proteinshakes, sier Myhre til Eurosport.no.
Og han slår fast:
– Dette med Fernandes måtte jo selvsagt bli plukket opp av Lillestrøm da han kom til klubben, samtidig som spilleren burde oppgitt sin medisinbruk.
(saken fortsetter under bildet)

Thomas Myhre, ny

Foto: Eurosport

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er sikker på at det hele er uforskyldt.
– Å avdekke slik medisinbruk er jo et samarbeid mellom det medisinske teamet, støtteapparatet og spilleren selv. Jeg tror imidlertid at rutinene er gode på dette i norsk fotball. Jeg tror heller ikke det er noe utpreget dopingbruk i Eliteserien. Dette er en glipp som viser hvor viktig det er å ha orden i sysakene, sier Rekdal til Eurosport.no.
Før han avslutter:
– Hva skal en keeper oppnå ved å dope seg? Nei, jeg tror på ham at dette er til medisinsk bruk.
PS. Lillestrøm tar i mot Odds BK førstkommende mandag kl. 18.30 på MAX og Eurosport Player.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18