Gjermund Åsen er en av de mest ettertraktede spillerne i norsk fotball om dagen. 26-åringen er på utgående kontrakt med Tromsø, og har foreløpig ikke blitt enig med klubben om en forlengelse.
Flere Eliteserie-klubber har meldt sin interesse for playmakeren – blant de hans tidligere klubb, Ranheim.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Åsen skal selv ha åpnet for en retur til klubben han spilte for fra 2012 til 2015, til tross for at de ikke kan tilby ham mer enn 15.000 kroner i måneden.

– Vet at det er noe han seriøst vurderer

Ranheim-profil Kristoffer Løkberg har likevel et håp om at midtbanespilleren returnerer til trønderne.
– Jeg vet at det er noe han seriøst vurderer. Det bor noe i ham utover det å tenke på penger og berømmelse. Gjermund er en person som genuint elsker fotball, og jeg tror ingenting hadde vært kjekkere enn å spille i Eliteserien med bestekompisene, sier han til Eurosport.no.
Løkberg mener en eventuell overgang ville vært historisk.
– Det ville vært tidenes signering i norsk fotball. Når han er på sitt beste, er han høyt oppe på listen over Eliteseriens beste spillere. Han er en spiller alle klubber kunne tenkt seg å hatt.

Lover Åsen-sang

Under helgens supporter-avslutning stjal Løkberg showet da han fremførte sin egenkomponerte opprykkssang. Nå lover 25-åringen å gjøre noe lignende om Åsen skulle bli Ranheim-spiller.
– Skriver han under for oss, skal jeg lage en egen Åsen-sang. Jeg skal til og med spille den inn i studio, som en ekstra hyllest.
Se Løkberg fremføre opprykkssangen i videovinduet (saken fortsetter under):
Selv om Ranheim ikke skulle lykkes i å hente tilbake Åsen, har Løkberg troen på at trønderne vil kunne bite fra seg i Eliteserien 2018 – til tross for et historisk lavt budsjett.
– Hvis du ser på hva Kristiansund har gjort i år, så tror jeg vi kan hente mye inspirasjon fra dem. Vi kjenner en del av laget og vet at de er veldig like oss i det å være en solid og sammensveiset gjeng. De fikk seg noen smeller, men det gikk seg til.

– Ikke plass til stjernenykker

Men han innrømmer likevel at det hadde vært fint med noen nye tilskudd til troppen.
– Jeg er mest opptatt av at det som kommer inn passer inn i gruoppa. At de har samme viljen og lysten som oss andre. Vi har ikke plass til noe stjernenykker, det ville ødelagt dynamikken i en skikkelig bra spillergruppe. Det finnes mange gode trøndere, og jeg vet at det jobbes bra for å se hvem som eventuelt kan passe inn.
Og påpeker:
– Det viktigste er uansett at vi selv har troen. Vi jobber utifra en filosofi at det vi allerede har kan bli bedre, og at vi fokuserer på å få det maksimale ut av samtliges potensiale.
OBOS-ligaen
Fikk sin revansje mot Ranheim – Sogndal et steg nærmere Eliteserien
22/12/2020 PÅ 13:53
OBOS-ligaen
Gjorde etterlengtet comeback og knuste Ranheims håp om direkte opprykk
28/11/2020 PÅ 15:51