Lynvingen har gått fra å herje i OBOS-ligaen til å spille fotball på nivå fire for Sarpsborg 08s andrelag, men furter på ingen måte etter to måneder i Østfold.
– Det har vært deilig. Veldig godt. Alle hjelper meg med å utvikle meg, sier han til Eurosport.no.
24-åringen kom til Østfold i august, og ble av sportssjef Thomas Berntsen hevdet å være «den beste offensive spilleren i OBOS-ligaen». De kvalitetene har han enn så lenge ikke klart å vise for Sarpsborg 08-fansen som fortsatt har til gode å se han få debuten i Eliteserien.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Da jeg kom var jeg ikke helt 100 prosent. Etter det har jeg hatt litt problemer med kneet. Men jeg har startet å trene og vil tilbake, sier han.

Flere utfordringer enn kneet

Nå mener han kneet er helt fint, og denne uken har han både løpt og spilt med ball.
Kneskaden har likevel ikke vært det eneste som har skapt trøbbel etter overgangen fra OBOS-ligaen til Eliteserien. Balltempoet er ifølge franskmannen mye høyere, noe som har vært krevende.
– Tempoet er ikke det samme som i OBOS-ligaen. Da jeg kom sa vi at jeg ikke var helt klar. Jeg har ikke startet med å spille for førstelaget, men de har vært veldig bra. Det er vanskelig å forandre laget når vi vinner, sier han.
– Når får du sjansen til å være med i troppen igjen?
– Det kommer an på når treneren vil ha meg med. Han får bestemme. Jeg vet ikke, men jeg håper det er snart. Ambisjonene mine er å spille denne sesongen. Det er mulig hvis jeg spiller bra, sier franskmannen, som har en kontrakt til sommeren 2019.

– Har kvaliteter til å lykkes

Eurosports fotballekspert Roger Risholt lot seg begeistre av kantspilleren da han herjet for overraskelseslaget Florø i OBOS-ligaen tidligere i år. Risholt mener han trenger tid, og vil vise seg å bli en god signering på sikt.
– Han har en sinnssyk hurtighet og et godt steg. Han har ikke slått til, men du har dette med skader og at han har kommet til et av de beste lagene i Norge. Jeg synes Berntsen har gjort leksen sin med å hente han inn.
– Hva skal til for at han lykkes?
– De har en stor stall og det er knalltøft å komme seg inn og spille. Han er hentet med et langsiktig perspektiv. Han må bare være tålmodig og trene knallhardt. Han har kvaliteter til å lykkes i Eliteserien, men må være sterk mentalt for å klare det, sier Risholt.

Vil bruke farten

Muhammed står med to scoringer på fem kamper for Sarpsborg 08s andrelag. Spesielt liker han å bruke farten, og håper lagkameratene på førstelaget også har lagt merke til det.
– Er du den raskeste i Sarpsborg 08?
– Ja, jeg prøver å bruke det maksimalt, smiler han, før han presiserer:
– Det er mange spillere som er raske. Jeg har ikke sammenlignet meg med de andre på tester.
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55