Brann - Sarpsborg 08 0-1:
Lars Arne Nilsen måtte starte med Ethan Horwath i Brann-målet etter at Piotr Leciejewski måtte stå over kampen på grunn av en liten skade.
Det ble en tøff, jevn og tett kamp i Bergen, men til slutt satt den for bortelaget. Patrick Mortensen satte inn 1-0 på overtid og sikret tre viktige poeng for bortelaget.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57

– Det er deilig

– Det må være en sinnsyk følelse å ta tre poeng i en knalltøff bortekamp med ti mann, sa Eurosport fotballekspert Kjetil Rekdal.
Å se ballen gå inn på overtid var utrolig deilig sa målscoreren.
– Det er fantastisk. Det er fortjent når det er kommet så mange tilskuere til Bergen. Det er deilig og noe vi skal sette stor pris på. Det gjør vi også, fortalte Patrick Mortensen til Eurosport.
Seieren betyr at bortelaget går forbi Brann på tabellen og er kun fem poeng bak Rosenborg. Brann datt ned på en 4. plass åtte poeng bak Rosenborg. Etter tapet var Lars Arne Nilsen irritert.
– Vi slipper inn et mål på det siste sparket på ballen. Det er forferdelig irriterende. Det er flere ting som går galt. Det er følgefeil på følgefeil, sa Nilsen til Eurosport.
  • Se Brann - Ružomberok torsdag klokken 18.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Saken fortsetter under videoen:

Susende takling

Og kanskje burde bortelaget ha fått en gyllen mulighet fra ellevemetersmerket rett etter pause. Krepin Diatta gikk i bakken inne i feltet i en duell med Bismar Acosta. Bortelaget ville ha straffe, men dommer Tom Ivar Døvle pekte ikke på straffemerket.
Reprisen viste at Brann-spilleren hektet Sarpsborg 08s angrepsspiller. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, mener laget ble snytt for straffe.
– Det ser ut som at Acosta kommer borti ham slik at han ramler. Jeg mener det er straffespark, sa Rekdal.

Utvist etter filmeforsøk

Det ble tøffe tak og flere susende taklinger etter pause. Anders Trondsen havnet i dommerens bok etter en tøff takling på Branns Kristoffer Barmen.
Like før slutt ble Andreas Albech utvist etter at han mottok sitt andre gule kort for filming etter at han gikk i bakken innenfor sekstenmeteren.
– Det er korrekt av dommer Tom Ivar Døvle, sa Rekdal
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21