Erik Mjelde ble Sandefjord-helt på overtid da Sandefjord slo Sogndal 2–1 hjemme på Komplett Arena fredag kveld.
Seieren er Lars Bohinens menn tredje strake i Eliteserien og tar nykommerne opp på en imponerende 5. plass.
Artikkelen fortsetter under videoen
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00

Mjelde sørget for Sandefjord-fest på overtid

Trepoengeren kom imidlertid ikke gratis, med flere tøffe dueller og kontroversielle situasjoner. En av dem som var litt ekstra irritert, var Sandefjord-spiss Flamur Kastrati som gikk i ropte på straffe etter en duell med Per-Magnus Steiring, men heller ble belønnet med gult kort for filming.
– Hvis du ser situasjonen så er jeg litt pissed. Det er jo kontakt der, så man kan diskutere om det er straffe eller ikke. Men så får jeg gult kort for filming, det er derfor jeg er forbannet, sa Kastrati til Eurosport etter kampen.
Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen var imidlertid ikke helt enig med Sandefjord-spissen.
– Du skal få lov til å være forbannet, men du gjør altfor mye ut av situasjonen. Ja, han er borti deg, men det er heller ikke et godstog du blir påkjørt av. Om du skal ha gult eller ikke, kan vi diskutere til kvelden blir lang og mørk, sa Eriksen.
Kastrati var likevel helt klar på hva han mente om at Martin Lundby valgte å dra opp det gule kortet.
– Men herregud, det er ikke gult kort det der. Det er mye annet man kan gi kort for i dag. Det er som Bengt sier, enten er det straffe eller så er det ikke. Du har jo Erling Knudzon som fikk straffe for at luften tok ham ned. Men det der, straffe eller ikke straffe? Gult kort er det ikke, sa han.
Se situasjonen og døm selv. Artikkelen fortsetter under

Sandefjords dødballekspert viste seg frem igjen

Joackim Solberg Olsens dødballfot har de siste kampene vært brennhet. Med fire målgivende totalt og frispark-scoringer både mot Tromsø og Stabæk har Sandefjord-forsvareren virkelig fått blod på tann.
– Får jeg muligheten foran kassa så skal jeg prøve, jeg. Det har sett bra ut i det siste, sa Solberg til Eurosport før kampen.
Og allerede etter fem minutter fikk var Sandefjord-stopperen sin første mulighet da Flamur Kastrati ble lagt i bakken like utenfor Sogndals sekstenmeter. Solberg Olsen stilte seg selvsikkert opp, og sendte avgårde en avslutning som strøk like til side for Mathias Dyngelands nærmeste kryss.
Dermed var Sogndal advart, og hjemmelaget fortsatte å produsere farligheter foran Dyngelands mål.
Det tok imidlertid en hel førsteomgang før hvalfangerne fikk uttelling, og at Solberg Olsens dødballfot var involvert, overrasket strengt tatt ingen andre enn Sogndal.
Solberg Olsen sendte en corner ble flatt inn i feltet, og på første stolpe dukket Håvard Storbæk opp. Sandefjord-kapteinen kom først på ballen og fikk flikket den i nettet.
– Det er dødball. Det kan Sandefjord, og det kan Sogndal ikke, sa ekspertkommentator Eriksen.
– Det var en liten sleiv, men den gikk inn. Det var viktig å få den for vi har stanget litt, forklarte kampens eneste målscorer da lagene gikk til pause.

Import imponerte

Eirik Bakkes menn (i kveld ledet av keepertrener Terje Skjeldestad) har denne sesongen markert seg som et hardtkjempende lag, og viste nok en gang at de er vanskelige å riste av seg. Bare minutter etter hvilen sørget nyervervelsen Reiss Greenidge for utligning da han styrte inn Eirik Birkelunds innlegg over armene på en utrusende Ingvar Jónsson.
Storbæk var centimetere fra å bli tomålsscorer da han med to minutter igjen av ordinær tid plasserte et følsomt innlegg fra Uruguay-importerte Carlos Grossmüller like til side for mål.
Men der årets kaptein bommet, visste lagets tidligere kaptein hvor målet stod. Erik Mjelde hadde vært på banen et drøyt kvarter da han stod på rett sted til rett tid og sendte Sandefjord til himmels på overtid.
Det blir likevel vankelig å komme utenom Grossmüllers forarbeid til scoringen. Den tidligere Schalke-spilleren dro en så frekk tunnel på Bendik Bye at Sogndal-innbytteren fortsatt må være småsvimmel.
Med seieren kryper Sandefjord opp på en 5. plass i Eliteserien, foran Haugesund, Odd og Stabæk, som alle spiller søndag kveld.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
Eliteserien
Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»
15/08/2021 PÅ 19:53