Pau Morer og André Sødlund sørget for 2-0-seier til Sandefjord hjemme mot Vålerenga. Alt tyder på at Lars Bohinen og co. spiller i Eliteserien også i 2018.
Sandefjord står med 36 poeng etter 28 kamper, noe som betyr at lagene på direkte nedrykk ikke kan ta igjen laget fra hvalfangerbyen. Sogndal på kvalifiseringsplass er åtte poeng bak Sandefjord med tre kamper igjen å spille. Også VIF, som er i samme situasjon som Sandefjord, står med 36 poeng så langt.
Lars Bohinens mannskap hadde tapt sine tre siste seriekamper, men fredag ble rekken brutt. Morer og innbytter Sødlund sørget for vertenes scoringer. Et skår i gleden for Sandefjord var at både Lars Grorud og Facundo Rodriguez måtte ut med skade i første omgang.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Sandefjord kan feie enhver tvil til side med borteseier mot Kristiansund i neste runde. Det samme kan VIF gjøre i hjemmekampen mot Odd. Skulle Sogndal tape poeng hjemme mot Tromsø søndag, vil plassen være sikret for både VIF og Sandefjord allerede denne helgen.

VIF-trykk

Vålerenga dominerte oppgjøret fra start av i Sandefjord. Chidera Ejuke driblet seg fram til en god mulighet allerede etter fem minutter, men avslutningen hans curlet like utenfor høyre stolpe. Gjestene fortsatte presset i åpningen, men uten å få hull på byllen. Etter elleve minutter scoret Facundo Rodriguez mot spillets gang, men Sandefjord-angriperen ble korrekt avvinket for offside.
Etter et VIF-dominert åpningskvarter, begynte hjemmelaget etter hvert å henge bedre med. Rodriguez fikk en god mulighet etter 23 minutter, men Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey vartet opp med en fin beinparade.
Kun fire minutter etter sto det imidlertid 1-0 til vertene. Kwarasey bokset ballen ut av feltet etter corner, men Carlos Grossmüller lempet den inn i 16-meteren igjen. Samtidig lå Sandefjord-forsvarer Grorud nede etter en duell med burvokteren. Det brydde ikke Morer seg om. Han plukket opp ballen på volley og smalt den inn i nettmaskene.
Mens Sandefjord-spillerne jublet for scoring, lå Grorud nede med smerter i hodet.
– Det er dommere som hadde blåst av der, sier Eurosport-kommentator Jørn Sundby.
– Det er Sandefjord glad for at han ikke gjorde der. Men det er svakt forsvarsspill av Vålerenga som ikke får klarert der. Slike mål er tunge å kassere, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Heldig og dyktig

Kort tid etter ble Sandefjord tvunget til å gjøre to bytter. André Sødlund og El-Hadji Gana Kane erstattet Grorud og Rodriguez. Vålerenga fikk en god mulighet til redusering to minutter før pause, men headingen fra Enar Jääger ble slått til corner av Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson. På overtid fikk VIF-spiller Samúel Fridjónsson en kjempemulighet fra kort hold etter innlegg fra venstre, men islendingen bommet på ballen og skjøt hull i luften. Vertene kunne puste lettet ut.
Tolv minutter etter hvilen sørget innbytter Sødlund for 2-0. Pau Morer ble spilt gjennom mot mål, men ble taklet og mistet kontrollen på ballen. Den spratt heldig videre til Sødlund, som var sikker alene mot Kwarasey i VIF-målet. Etter 0-2 maktet ikke gjestene å mobilisere til en skikkelig sluttspurt.
Flere scoringer ble det ikke i Sandefjord. El-Hadji Gana Kane fikk en stor mulighet til å øke ledelsen på tampen, men Kwarasey reddet fra kort hold. Christian Grindheim og Henrik Kjelsrud Johansen kom til hver sin avslutning noen minutter før full tid, men uten å lykkes. Dermed ebbet det ut i tomålsseier for hjemmelaget.
Eurosport/(©NTB)
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28