Anders Trondsen er brennhet om dagen etter en imponerende vårsesong. Forrige uke ble han belønnet med en landslagsplass av Lars Lagerbäck.
Men det er ikke bare svensken som har fått med seg det imponerende spillet til Sarpsborg 08s juvel. På tribunen under søndagens seier mot Molde satt speidere fra engelske, tyrkiske og polske klubber for å se på Sarpsborg 08-spilleren.

– Fikk inn tre bud

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Etter seks målpoeng på Eliteseriens tolv første kamper er Anders Trondsen en svært ettertraktet mann. Sarpsborgs midtbanejuvel er ikke redd for å fortelle om sin store drøm.
– Drømmen er La Liga. Det er måten de spiller på. Den spillende fotballen de har der liker jeg veldig godt, forteller Trondsen til Eurosport.
Sportssjef Thomas Berntsen forteller at interessen er stor. Allerede i fjorårets sesong merket de at interessen var het rundt midtbanespilleren.
– I fjor fikk vi inn tre bud fra nederlandsk toppdivisjon. Generelt er det interesse for ham fra klubber i store ligaer, forteller Berntsen til Eurosport.
Se scoringen til Patrick Mortensen. Saken fortsetter under videoen.

Patrick Mortensen blir matchvinner mot Molde

– Vi er ikke Rosenborg

Foran speiderne på tribunen slo Trondsen innlegget som tilslutt endte med Patrick Mortensens matchvinner-scoring mot Molde. Østfoldingene ligger kun ett poeng bak serieleder Rosenborg, men det er ikke sikkert at 22 år gamle Trondsen er i Sarpsborg ved sesongslutt. Trener Geir Bakke er klar for å selge hvis det rette tilbudet kommer i sommer
– Vi er ikke Rosenborg. Vi er Sarpsborg 08. Hvis det kommer klubber på banen, og det mener jeg de bør gjøre, så er ikke vi i en posisjon hvor vi kan si nei. Det lever vi godt med, forteller Bakke til Eurosport.
Nå venter Tsjekkia og Sverige med landslaget for Trondsen. Om han får muligheten av Lars Lagerbäck finnes det knapt et bedre utstillingsvindu, men det tenker han ikke for mye på.
– Jeg stresser ikke av den grunn. Utlandet får komme når det kommer. Jeg skal fortsette å prestere i Sarpsborg, så får vi se etterhvert, avslutter Trondsen.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener midtbanespilleren bør vurdere tilbudene nøye og trekker frem Sander Berge som eksempel. Stotalentet valgte Genk og fikk verdifull matching i Europaligaen.
– Anders Trondsen bør tenke det samme. Ta et mellomsteg og kom deg ut. Så er du klar om et år eller to, sa Rekdal under Fotballrunden.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00