Anders Trondsen ble mandag klar for Rosenborg. Spilleren kom fra Sarpsborg 08, men spilte tidligere i Stabæk. Da midtbanemannen gikk til sarpingene før 2014-sesongen, sørget Stabæk for at de får prosenter av et videresalg.
– Det er vanlig å ha i den type overgang. Normalt ligger den mellom ti og 20 prosent, sier Stabæks daglige leder Jon Tunold til Eurosport.no.
– Man kan si at man forhandlet en avtale hvor man hadde en trappetrinnsmodell. Det ligger innenfor normalen, sier han, uten at han ønsker å gå videre inn i detaljene rundt den aktuelle overgangen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Tunold var ikke klar over at Trondsen var presentert for Rosenborg da han ble kontaktet av Eurosport.no, og har derfor ikke oversikt over hvor mye Stabæk vil få. Pengene vil først bli utbetalt etter en stund.

Bekrefter at de tenkte på videresalg

Sportssjef Inge André Olsen bekrefter til Budstikka at Stabæk får det han kaller «en betydelig del» av overgangssummen.
– Vi kunne nok fått mer for Trondsen den gang hvis vi hadde solgt ham til Nederland, men i stedet fikk vi en større del ved et videresalg, sier han til avisen.
Flere medier har hevdet at Rosenborg måtte ut med rundt 15 millioner for å sikre Trondsens tjenester. Det vil eventuelt bety at man ender opp med hele tre millioner kroner hvis klubben sikret seg 20 prosent av et videresalg, eller «i verste fall» 1,5 millioner dersom prosenten er i underkant av det som er normalt.
Av og til regnes det fra overstigende beløp, altså at man trekker bort summen fra den første overgangen før man regner prosenten, men det er ukjent om dette er tilfellet her. Det vil imidlertid ikke ha noen stor betydning med tanke på at overgangssummen er betydelig høyere nå enn da han gikk til Sarpsborg 08 for tre år siden.

– Avhengige av spillersalg

Tunold er klar på at han ikke ønsker å bidra til regnestykket.
– Du får regne selv, humrer han.
Stabæks daglige leder legger likevel ikke skjul på at det skal bli hyggelig å få kroner inn på kontoen.
– Det vil selvfølgelig være det. Vi er en klubb som er avhengige av spillersalg, og har ikke god økonomi, sier han.
Administrerende leder for sport i Sarpsborg 08, Cato Klaussen, ønsket ikke å uttale seg om saken, men viste til sportssjef Thomas Berntsen.
– Ingen kommentar, svarer Berntsen på spørsmål om viderekjøpsklausulen.
Inge Andre Olsen har ikke svart på henvendelsen fra Eurosport.no.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22