Kristiansund – Rosenborg 3-3:
– Det er nesten så vi ikke tror det vi ser, sa Kjetil Rekdal.
Rosenborg hadde lenge seieren i lommen mot Kristiansund. Trønderne var effektive og ledet 2-0 til pause etter scoringer fra Matthías Vilhjálmsson og Anders Konradsen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Men etter pause rotet RBK vekk ledelsen i løpet av seks minutter. Jean Alassane Mendy var skarp og giftig foran RBK-målet og scoret i det 54.- og i det 60. minuttet. Syv minutter før slutt var snuoperasjonen komplett. Kristiansund kontret på Rosenborg og innbytter Sondre Sørli var iskald da han satte inn 3-2.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se Sondre Sørli sende Kristiansund i 3-2-ledelse mot Rosenborg

Bendtner reddet Rosenborg: – Betyr lite for meg

I kommentatorboksen trodde ikke Eurosports ekspertkommentator det han så.
– Det er smått sjokkerende at Rosenborg bare gir det bort, sa Rekdal.
Men dramaet var ikke over. På overtid dukket en utskjelt danske opp. Nicklas Bendtner reddet Rosenborg fra tap da han pirket inn 3-3 helt på tampen. Dette var danskens femte scoring for sesongen, men spissen var ikke fornøyd etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Niklas Bendtner reddet poeng med denne scoringen

– Det er utrolig skuffende for oss, vi får en to-null, da skal vi ta tre poeng. Det er godt kjempet av de andre å få tre mål inn. Vi må se oss selv i speilet, vi skulle hatt tre, men vi redder ett, etter en skuffende andreomgang. Første omgang har vi god kontroll, og får scoret to. Så er de heldige og får scoret et heldig mål, det er ikke gøy, sier Rosenborg-spissen til Eurosport.
– Det betyr lite for meg akkurat nå, for å være ærlig. Jeg vil heller hatt tre poeng, fortsetter Bendtner.
Rekdal mener det var en litt annen versjon av dansken da han kom inn som innbytter.
– Bendtner virket på hugget når han kom inn. Jeg spådde at han kom til å score, sa Rekdal.
Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

– Han har vært en av Rosenborgs beste spillere

Kristiansund hang lenge godt med på eget gress, men da Rosenborg skrudde opp tempoet midtveis ut i omgangen gikk det litt for fort for vertene. I det 30. minuttet kom uttellingen. Rosenborg rullet opp et angrep ute til venstre. Inne i boksen kjempet Matthías Vilhjálmsson seg frem og var først på Jørgen Skjelviks innlegg. Ballen fikk han headet i det lengste hjørne. En nydelig scoring fra Rosenborg.
– Det handlet om å være først på den, fordi midtstopperen var helt oppe i meg. Jeg kom foran ham og jeg traff godt, sa Vilhjálmsson til Eurosport.
– Det vi har etterlyst hos Nicklas Bendtner og bevegelse i boks, det gjør Vilhjálmsson her og scorer et veldig fint mål det er høy klasse over, sa Kjetil Rekdal, og fortsatte:
– Det målet: Det er slik Rosenborg vil skape sjansene sine også. Det vil nok varme Kåre og Hoftun på benken at de klarer å få til slike kombinasjoner som ender med scoring der.
Over en lengre periode er den danske spissen blitt kritisert. Eurosports eksperter har vært kritiske til Bendtners kroppsspråk, men dansken kom inn og reddet poenget for laget senere i kampen. Ekspertkommentatoren mener Vilhjálmsson er en anvendelig spiller og kan bekle flere posisjoner i RBK-laget.
– Vilhjálmsson gjør en god jobb som indreløper og anker også. Han har vært en av Rosenborgs beste spillere i årets sesong, fortalte Rekdal.

Kristiansunds enorm snuoperasjon

Rett før pause inntok Vilhjálmsson servitør-rollen da han serverte ballen til Anders Konradsen som fra fem meter kunne sette ballen enkelt i mål. En ny fin scoring.
Men etter pause sprakk det fullstendig for Rosenborg. I det 54. minuttet fikk Jean Alassane Mendy stå helt alene på første stolpe. Christoffer Aasbaks innlegg ekspederte han i mål i korthjørnet.
Seks minutter senere var samme mann frempå igjen. Oppskriften var den samme. Hjemmelaget fikk innkast helt nede ved cornerflagget. Christoffer Aasbak mottok ballen ute på siden før han slo ballen inn i feltet. Der kom Mendy stormende inn mellom Rosenborgs midtstoppere og flikket ballen i mål. En utrolig snuoperasjon av hjemmelaget.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se Kristiansund utligne til 2-2 mot Rosenborg

Rett før slutt fullførste Sondre Sørli snuoperasjonen med en vidunderlig avslutning, mens Nicklas Bendtner reddet poeng for Rosenborg på overtid.
Slik startet lagene:
Kristiansund: Sean McDermott, Aliou Coly, Nikita Baranov, Dan Peter Ulvestadm, Christoffer Aasbak, Jonas Rønningen, Sverre Økland, Andreas Hopmark, Liridon Kalludra, Benjamin Stokke, Jean Alassane Mendy.
Rosenborg: André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Johan Lædre Bjørdal, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Anders Konradsen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø, Elbasan Rashani, Matthías Vilhjálmsson, Milan Jevtovic.
Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38