externalROSENBORG - SANDEFJORD 5-1http://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2017/live-rosenborg-bk-sandefjord-fotball_mtc921411/live.shtmlNone:
Det ble målrikt for Rosenborg i den litt flaue forestillingen mot Kristiansund mandag, der nordmøringene snudde 0-2 til 3-2 - før det ble 3-3 til slutt.
Målene rant inn på Lerkendal lørdag ettermiddag også, da Sandefjord kom på besøk. Denne gangen fordelte imidlertid ikke målene seg så jevnt. 5-1 stoppet det på da RBK tidvis kjørte over gjestene fra Vestfold.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– En bra kamp av oss, vi er konsentrerte og tålmodige fra start. Relasjonene begynner å sitte og banen her er jo veldig bra, sier Pål André Helland til Eurosport.
– Det er godt, det er ikke hver dag jeg scorer to mål. Dessuten ser vi solide ut og gjør en solid kamp før europacupkampen til uka, sier tomålsscorer Vegard Eggen Hedenstad til Eurosport.
– Vi er pigge, lette til beins og ser bedre ut. Vi kontrollerer kampen bra og er tålmodige, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rolig start

Matchen åpnet svært rolig, og det var faktisk Sandefjord som så skarpest ut på kontringer og dødballer. Etter 23 minutter snudde flyten for gjestene, og målfesten kunne starte.
Pål André Helland kom seg fri på høyrekanten og la inn til Matthias Vilhjalmsson som skle inn ledelse 1-0 på Rosenborgs første mulighet. Dette var islendingens sjette ligamål denne sesongen.
– Selvsagt var det Vilhjalmsson, det er utenkelig å sette ham ut nå. Denne scoringen trengte virkelig Rosenborg, den kommer jo ut av ingenting, sa ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
(saken fortsetter under videovinduet)

Rosenborg tar ledelsen mot Sandefjord

Dette var imidlertid bare starten for RBK.
Knappe ti minutter senere kom Mike Jensen til innlegg fra samme posisjon som Helland, i feltet steg Sandefjords Victor Demba Bindia til værs med armen rett opp - og da den tok i ballen dømte kampleder Martin Lundby straffe. Den satte Nicklas Bendtner iskaldt i mål, også han med sitt sjette for sesongen.
Bare minuttet etter ble kampen i realiteten avgjort. Mike Jensen kunne endelig notere seg for årets første ligamål da han var sikker alene med Sandefjord-keeper Arild Østbø.
– Bra gjort av Jensen alene med keeper, men Sandefjord kan jo ikke tro det som skjer. 100 prosent effektivitet av Rosenborg, dette blir en lang ettermiddag for bortelaget, slo Rekdal fast.
(saken fortsetter under videovinduet)

Mike Jensen punkterer kampen

Stjernescoring for Rosenborg

Etter 38 minutter kom kampens store høydepunkt, en mønsterkontring der Mike Jensen fant Helland inne i boksen. Helland var imidlertid ikke borti ballen, men slapp den videre med en elegant overstegsfint. Da kunne en fremadstormende Vegard Eggen Hedenstad blåse inn 4-0.
– Dette er festfotball av RBK, et smykke av et angrep, utrbrøt kommentator Petter Bø Tosterud
– Den scoringa er verdt inngangspenegene alene, støttet Rekdal opp.
4-0 til pause og det var en duknakket Sandefjord-trener Lars Bohinen som stilte til intervju i pausen.
– Jeg synes vi blir ekstremt hardt straffet i en kamp som er ganske jevn, sa den tidligere landslagsstjernen.
Andre omgang sto i sterk kontrast til den første. Rosenborg skapte mye, men målene kom ikke like lett.
Etter 74 minutter ble imidlertid Hedenstad tomålscorer, da et sleivete innlegg ble til en lekker lobb fra 16 meter over keeper Østbø.
(saken fortsetter under videovinduet)

Vegar Eggen Hedenstad med sitt andre

Flamur Kastrati fikk tre gode sjanser for gjestene i denne kampen, og på den tredje satte Sandefjord-spissen inn trøstemålet og 1-5 på en lekker heading over RBK-keeper André Hansen etter 85 minutter.
En sterkt seier av Rosenborg, som tidvis så meget skarpe ut. Dessuten fikk de muligheten til å ta av stjerner som Mike Jensen og Pål André Helland tidlig, ingen ulempe før kvaliken i Champions League mot irske Dundalk kommende onsdag.

Nicklas Bendtner er iskald på straffespark

Flamur Kastrati får trøstemålet mot Rosenborg

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19