Rosenborg - Odd 3-0
Odd var det beste laget før pausen og burde ledet, men da Nicklas Bendtner fikk åpnet målkontoen etter hvilen så ikke Rosenborg seg tilbake. Et selvmål av Fredrik Semb og en klassescoring fra Milan Jevtovic sørget for at den regjerende seriemesteren til slutt vant 3-0.
– Vi fikk det ikke helt til å stemme i førsteomgang, men etter scoringen løsnet det for oss. Det er fantastisk å spille her og at jeg fikk spilt 90 minutter. Men jeg har nok enda mer inne. Det er første kampen vi spiller sammen fra start, sa Bendtner til Eurosport etter seieren.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var også strålende fornøyd etter oppgjøret.
– Vi startet svakt, men fikk litt bedre kontroll det siste kvarteret av førsteomgang og skapte litt trykk på Odd. Men etter det første målet i andreomgang ser vi veldig, veldig bra ut. Vi får to scoringer på to minutter og da får vi senket skuldrene litt og sluppet oss løs. Da lignet vi på oss selv igjen, sa Ingebrigtsen.

Vanskelig start for RBK

– Rosenborg virker litt frustrerte i førsteomgang her. Odd har vært utrolig aggressive og gode, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
En svært passende beskrivelse av tingenes tilstand på Lerkendal søndag kveld.
Rosenborg, den soleklare favoritten til Eliteserie-tittelen denne sesongen, hadde bydd opp til fest da Odd gjestet Trondheim i sesongens første kamp for lagene.
Nicklas Bendtner hadde fått plass i Kåre Ingebrigtsens startellever, og skulle etter planen fóres av Pål André Helland, Mike Jensen og co.
Men omgangen ble slett ikke slik hjemmepublikummet hadde sett for seg. Odd-spillerne løp sokkene av seg og stresset de seiersvante trønderne høyt i banen. Rosenborg fikk til svært lite av det som har kjennetegnet hjemmelaget de siste sesongene, og virket utover førsteomgang mer og mer frustrerte.
– Rosenborg får ikke koblet på Bendtner og Bendtner får ikke koblet seg til angrepsrekken til Rosenborg. De er veldig statiske der oppe. Det er litt frustrasjon i laget, det ser du når de protesterer på alle avgjørelser. De trenger en god opplevelse nå, et godt angrep slik at de kjenner at ting begynner å flyte litt. Den sterkeste lagdelen er trioen på midtbanen, men de har ikke fått involvere seg slik de pleier. De må opp på et høyere nivå for at Rosenborg skal fungere, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Men i andre omgang fikk hjemmepublikummet endelig oppleve det de kom til Lerkendal for.
Med to raske mål slo Rosenborg-spillerne luften ut av Odd som til nå hadde vist seg sterkest. Først dro Pål André Helland seg fri på kanten, og med et lekkert innlegg på bakerste stolpe var det ingenting som stod i veien for at Niklas Bendtner kunne heade inn sitt første mål i Eliteserien.
– Der får Niklas Bendtner drømmedebuten sin, sa Fredheim.
– For første gang klarer Helland å skape rom. Han bruker silkefoten sin og treffer pannen til dansken som scorer rett foran hjemmepublikummet. Dette er det han er hentet inn for å gjøre, la han til.
Se scoringen her:
Minuttet etter var Fredrik Semb uheldig idet innlegget fra Mike Jensen gikk via Odd-spillerens fot og sørget for 2-0 til vertene.
Vondt ble til verre for Semb og gjestene da Milan Jevtovic fikk muligheten en mot en mot Odd-spilleren. Serberen viste seg sterkest det han fintet seg forbi og satte ballen i lengste kryss til 3-0. En ordentlig klassescoring.
– Vakrere enn det kan det jo ikke gjøres. Dette er i kategorien perle, sa Fredheim.
– Resultatet lyver veldig, nå har Odd falt nedpå og det er en mental sak når du får to mål mot deg på to minutter. Det er en tøff motstander de står ovenfor, konkluderte Rekdal, før han la til.
– Rosenborg har et helt eget nivå. Det tok litt tid før de kom i gang, men man ser at de er et hakk over konkurrentene når de først får flyten.
– Vi var strålende frem til Bendtner viste at han er bedre enn de andre i Eliteserien sannsynligvis, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampslutt.
– Det er klart at jeg er skuffet, 3-0 er mye. Men vi er så gode, og vi er bedre enn de lenge. Men vi er som sagt et kollektiv og gode der, mens de har enkeltspillere som holder til et høyt nivå.
Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Gersbach, Jensen, Konradsen, Midtsjø, Helland, Bendtner, Jevtovic
Odd: Rossbach, Ruud, Hagen, Berge, Grøgaard, Berg, Nilsen, Nordkvelle, Riski, Occéan, Zekhnini.
Skrevet av: Gunhild Kallevig og Jonas Moen Rye
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55