Eurosport

RBK legger seg flate etter Dubai-avlysning: – Burde gjort bedre research

RBK legger seg flate etter Dubai-avlysning: – Burde gjort bedre research

05/12/2017 10:52Oppdatert 05/12/2017 11:52

Etter massiv kritikk har trønderne valgt å droppe den planlagte treningsleiren til Dubai.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Det ble klart på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Vi erkjenner at vi har undervurdert den formen for reaksjoner til fordel for de sportslige vurderingene som var gjort rundt denne type beslutning. I den erkjennelsen reverserer vi beslutningen - vi reiser ikke til Dubai på treningsleir, sier sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

– Hvordan oppleves det å måtte reversere en slik beslutning på bakgrunn av reaksjoner fra omgivelsene?

– Det er ingen personlig prestisje i dette. Det å stå frem og respektere at omfanget har blitt som det har blitt er ikke noe ubehagelig. Det viktige her er at vi viser respekt overfor engasjementet i tråd med klubbens verdier. Jeg antyder at vi selv har undervurdert det. Dette var en nødvendig og forhåpentligvis fornuftig beslutning.

Flere Rosenborg-supportere truet med å si opp sesongkortene på sosiale medier mandag kveld. Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, innrømmer at klubben ikke var grundige nok i arbeidet rundt valget av hvor treningsleiren skulle legges.

– Det er som Stig Inge sier, vi har vurdert saken før vi besluttet å legge oppholet til Dubai. Vi har fått mange reaksjoner rundt det. Derfor vi valgte å reverse beslutningen. Det er ikke et enkelttilfelle som gjør det, men ganske mange. Det er klubben, supporterne og de rundt klubben vi har vurdert her. Nå legger vi oss flate og sier at vi burde gjort en bedre research før vi besluttet å dra til Dubai.

Lyttet til Kjernen

En uttalelse klubben tydeligvis tok på alvor.

– Vi har behandlet det raskt av en grunn. Vi syns det var nyttig å respondere på den type reaksjoner, i tråd med at Rosenborgs medlemmer (Kjernen) har en stemme som vi setter pris på. Den stemmen har vært veldig tydelig, og vi har nå gått tilbake på avgjørelsen om å dra, sier Bjørnebye.

Bjørnebye kontaktet selv Viken etter utspillet.

– På tross av at det er et hett tema, var samtalen rolig og fornuftig. Det var en konstruktiv samtale, og vi setter selvfølgelig pris på både Espen og Kjernens engasjement i saken.

Kjernen-TV hadde følgende å si dagen derpå:

– For oss er ikke dette politikk, for Kjernen er veldig upolitisk. Jeg lurer på om dere er enige i at dette handler om verdier, om felleskap, godfoten i RBK og at det blir avsporing og kjøre det ut på den kanten? Hva tenker dere om det?

– Vi er enige i at retorikken ble feil her. Det er politiske forhold i Dubai som ble et verdispørsmål for oss, svarer Bjørnebye.

– Undervurdert de politiske sidene

På spørsmål om hva Bjørnebye tenker om forholdet mellom fotball og politikk i denne type saker, svarer han følgende:

– Jeg tror ikke vi skal ta de politiske diskusjonene rundt Dubai her og nå, men vi ser at det er politiske kontroverser som dras inn i en sånn her beslutning. Vi har nærmest blitt forbundet med at vi støtter alt regimet står for.

Og legger til:

– I et toppidrettsperspektiv kan man av og til kanskje få litt skyggelapper i forhold til det å se på marginene som får oss til å tenke hvordan vi kan bli bedre. I dette tilfellet har vi nok undervurdert de politiske sidene ved en slik beslutning.

Nå jobber RBK med å se på andre, og mindre kontroversielle, alternativer.

– De skal være så gode som mulig sportslig sett. Dog - med tanke på det vi har gjort i forkant, vil det kanskje bli noe avkall på et par av de parameterne som er viktige for oss, isolert sett, sportslig. Men vi skal likevel finne gode alternativer som ikke er politisk kontroversielle.

0
0