Sandefjord - Rosenborg 0-3:
Rosenborg tok sjansen på å spare angrepstrioen Pål André Helland, Milan Jevtovic og Nicklas Bendter fra start i onsdagens bortekamp mot nedrykkstippede Sandefjord. Uten stjernespillerne som sørget for 3-0-seier i åpningskampen mot Odd søndag, var det hjemmelaget som var best i første omgang.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

Tøff førsteomgang

Kampen fikk en pangstart da Mushaga Bakenga fikk sin første store sjanse. 24-åringen fikk muligheten fra start og kunne ha sørget for en tomålsledelse for gjestene til pause. Allerede i det tredje minutt kom Fredrik Midtsjø med et perfekt innlegg i boksen som Bakenga fanget opp. Ballen klinket han i stolpen og ut.
Men i minuttene som fulgte var det vertene som stod for de fleste sjansene.
Rosenborg ble tvunget til et bytte allerede etter tolv minutter. Elbasan Rashani måtte ut med en strekkskade etter et mislykket dribleforsøk. Da kom den første av angrepstrioen inn på banen, Milan Jevtovic.
Selv om vertene hadde flere store sjanser, ville det seg ikke for de hjemmelaget, og vondt ble verre da Victor Demba Bindia fikk sitt andre gule kort og dermed rødt fem minutter ut i andre omgang - og det for å sparke bort ballen etter at fløyta hadde gått. Bindia var ingen lykkelig mann etter kampslutt og tok på seg mye av skylden for nederlaget.
– Jeg mistet hodet. Jeg synes synd på lagkameratene mine. Det var vanskelig å spille med ti mann. Dommeren gjorde rett, jeg mistet hodet og fortjente mitt andre gule kort, forklarte hovedpersonen selv til Eurosport etter kampen.

Viktor Demba Bindia blir utvist mot RBK

Sandefjord-trener Lars Bohinen var ikke uenig med sin elev.
– Han har nok rett i det. Vi gjorde det bra i førsteomgang, men med ti mann i andreomgang ble oppgaven for stor, konkluderte Bohinen.

Bendtner fortsetter å levere

Matthías Vilhjálmsson scoret det første målet på Komplett Arena, og var imponert over motstanderne.
– Kampen var veldig tøff i starten, Sandefjord gjorde det vanskelig for oss, sa Vilhjálmsson til Eurosport.
– Vi er litt unna toppnivået vårt i 90 minutter, men vi ser glimt av det. Vi må gjøre det bedre hvis vi skal vinne mot Molde. Jeg tror ikke det er mange lag som kommer hit til Sandefjord og kjører over dem. De er et fysisk godt lag og strukturert, og jeg tror det blir vanskelig for mange lag.
Nicklas Bendtner ble byttet inn med 37 minutter igjen av kampen. En overstegsfinte og pasning fra Milan Jevtovic var alt som skulle til for at dansken lurte seg i perfekt posisjon til å notere sitt andre mål for Rosenborg.
Helt på tampen av matchen sørget Helland for at sluttresultatet ble 3-0.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med seier, selv om spillet ikke var helt optimalt.
– Det er en bra, solid seier, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.
– Vi er rufsete i pasningsspillet, og har ikke noen stor flyt på spillet. Men vi er i bra rute og vi scorer mål. De sjansene vi skaper er ganske store, og det hjelper oss at de får en mann utvist.
Slik startet lagene:
Sandefjord: Jónsson - Seck, Reppesgård, Gana Kane - Kebbie, Storbæk, Vallès, Kurtovic, Bindia - Morer, Kastrati
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Rasmussen, Gersbach - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Rashani, Vilhjalmsson, Bakenga
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38