Scanpix

Rosenborg brøt irriterende forbannelse med triumf i Sogndal: – Ble slik vi håpet på

Rosenborg brøt irriterende forbannelse med triumf i Sogndal: – Ble slik vi håpet på

15/07/2017 17:17Oppdatert 15/07/2017 18:02

RBK stikker fra i toppen av tabellen, etter å ha utnyttet flere forsvarsfeil hos Sogndal i saftbygda.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Rosenborg har ikke fått det til å stemme på fremmed gress denne sommeren, og risikerte å slette en ti år gammel rekord ved å gå fem kamper på rad uten borteseier med hvis de ikke slo Sogndal lørdag. Forrige seier for trønderne kom da Sarpsborg vant ble slått i Østfold 1. mai.

RBK fikk det imidlertid lett på Fosshaugane Campus, og kontrollerte egentlig kampen inn til 3-0-seier.

– Vi henger bedre med i første enn i andre omgang. Rosenborg er effektive når de får sjansen. Det er en fin scoring av Jevtovic, men kjipt å få den i mot når vi føler vi har kontroll, sa Sogndals Martin Ramsland til Eurosport etter kampen.

– Kampen ble slik vi hadde håpet på, vi fikk styre store deler av kampen og ha ballen selv, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

– Vi gir dem det første målet, og da blir det tungt å komme tilbake. Det er små marginer som avgjør kampen i dag, slår Sogndal-trener Eirik Bakke fast.

(saken fortsetter under videovinduet)

Video - Nydelig scoring av Milan Jevtovic

-01:-01

Feriefotball før pause

Første omgang på Fosshaugane Campus var ingen fest, snarere tvert i mot. Sogndal ønsket å kontrollere defensivt, mens Rosenborg var tålmodige.

Det fikk RBK betalt for etter en halvtime. Sløvt forsvarsspill av et Sogndal uten veteranstopper Kjetil Wæhler, og Milan Jevtovic fikk tid og rom på 16-meteren og plasserte ballen herlig i mål bak SIL-keeper Mathias Dyngeland.

– Det er nydelig gjort av Jevtovic. En fantastisk scoring og Dyngeland er sjanseløs, sa ekspertkommentator Roger Risholt.

Så mye mer skjedde ikke i en svært bedagelig første omgang i saftbygda.

– Det er en bra individuell prestasjon av Jevtovic som er den eneste forskjellen på lagene etter første omgang, slo Sogndal-trener Eirik Bakke fast i pauseintervjuet.

(saken fortsetter under videovinduet)

Video - Fredrik Midtsjø dobler for Rosenborg

-01:-01

Rosenborg tok over, før Sogndal yppet seg

I starten av andre omgang virket det som om Rosenborg tok et sterkere grep om kampen, og det fikk gjestene betalt for etter 55. minutter.

Herlig kombinasjoner mellom Nicklas Bendtner, innbytter Elbasan Rashani og Fredrik Midtsjø sørget for at sistnevnte kunne doble RBKs ledelse.

– Perfekt fra Bendtner til Rashani og herlig ut 45 fra Rashani. Pen avslutning av Midtsjø. Veldig fin scoring av Rosenborg, slo Risholt fast.

Etter dette tok imidlertid Sogndal fullstendig over og skapte store sjanser på løpende bånd.

Etter 65 minutter vartet Gilbert Komsoon opp med et glimrende forarbeid på høyrekanten, han slo ut 45 til Eirik Birkelund som satte sin avslutning i stolpen.

Ni minutter skapte vertene en ny stor sjanse. Lars Christian Kjemhus dro bort tre RBK-sillere men skuddet ble reddet på streken. Bare et par minutter senere var Bendik Bye plutselig alene med RBK-keeper Arild Østbø, men fikk ikke avsluttet skikkelig.

– Rosenborg er jo helt ute å kjøre nå, det er overraskende at de sliter sånn, utbrøt ekspert Risholt.

Etter 77 minutter fikk imidlertid Trønderne satt spikeren i kisrta. Slurv i de bakre rekker hos Sogndal og Matthías Vilhjálmsson stjal ballen og kom alene med Dyngeland. Islending satte den kynisk i mål til 3-0, hans sjuende mål denne sesongen.

Video - Matthias Vilhjalmsson setter spikeren i kista

-01:-01
0
0