Vålerenga og Brøndby ble i dag enige om en overgang for Adam Larsen Kwarasey.
Den tidligere Vålerenga, Strømsgodset, Rosenborg og Portland Timbers-keeperen har signert en avtale som strekker seg ut 2020, og gjenforenes dermed med Ronny Deila.
Keeperen er først spilleklar når det norske overgangsvinduet åpner 21. juli, men skal trene med klubben før den tid.
Eliteserien
Så mye betaler Vålerenga: – Kommer ikke for å sitte på benken
06/06/2017 PÅ 11:28
– Vålerenga er klubben min. Jeg skal ta gull med Vålerenga, sier keeperen til VIFs offisielle nettsted.
Kwarasey startet karrieren i Vålerenga, men fikk ingen A-kamper før han meldte overgang til Strømsgodset i 2007. Der spilte sisteskansen frem til 2014, og fikk med seg både et cupgull og et seriemesterskap med Godset, der han spilte under blant annet Ronny Deila.
Etter dette har Kwaraseys karriere vært litt mer opp og ned. Han gikk til Portland Timbers i MLS i 2015, men vendte tilbake til Rosenborg året etter - der han var med på å ta The Double. I januar 2017 ble Oslo-gutten klar for Brøndby. Der ble det bare to seriekamper før han nå er klar for Vålerenga.
– Det er fantastisk å være tilbake. Det føles veldig riktig og veldig bra, og jeg gleder meg stort, sier Larsen Kwarasey.
29-åringen, som fyller 30 i desember, har 24 landskamper for Ghana.
Vålerenga har ikke offentliggjort hvor mye de betaler for Kwarasay, men etter det Eurosport.no kjenner til skal det være snakk om rundt 1,5 millioner kroner totalt.
VIF har allerede tre keepere i sin A-stall i svenske Marcus Sandberg (26), Aslak Falch (25) og unge Kristoffer Klaesson (16).

Vålerenga lekte seg med Tromsø i 18 minutter - se høydepunktene fra kampen

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09