– Jeg kaller ham bare Lord, sier John Arne Riise.
Den tidligere norske stjernespilleren har latt seg imponere av Rosenborg-spissen Nicklas Bendtner fryktingytende form i høst. Etter å ha fått en del pepper har den danske spissen funnet veien til målet både for ham selv, men også lagkompiser. Til nå er det blitt 14 scoringer. Riise liker måten spissen fremstår på både på og utenfor banen tross stjernestatusen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Han er en av gutta. Han tror ikke at han er noe større enn de andre. Han jobber hardt. Så elsker jeg å se når han blir sint på banen for det viser at han bryr seg. Han imponerer meg ekstremt mye og jeg synes det er utrolig kult det han har gjort nå, forteller den tidligere Monaco-, Liverpool-, Roma- og Fulham-backen til Eurosport.no.

Riise: – All honnør til Kåre

I disse dager gir Riise ut biografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise». Den tidligere Liverpool-stjernen og Rosenborgs stjernespiss har stjålet overskriftene både på og utenfor banen. Nå koser han seg med å se Bendtner herje i Eliteserien etter flere år der dansken ikke har vært i sin beste form.
– Han er en fryktelig god fotballspiller. Han har gjort en del utenomsportslige ting han også. Jeg er utrolig imponert over det han har gjort den siste halve sesongen. Nå er han i en jækla god form. Han får vist frem hva han kan og er god for, sier Riise til Eurosport.no.
37-åringen roser også Rosenborg for å ha gitt Bendtner en mulighet til å få orden på karrieren igjen og at de turte å satse på ham.
– Han fortjener det og jeg synes det er fantastisk signering av Rosenborg. Jeg synes Kåre har gjort alt riktig med Bendtner. Gitt ham spilletid selv om kanskje Matthías Vilhjálmsson var et bedre alternativ siden han scoret så mye. Kåre visste hva han gjorde på. Det viser at han har baller for å si det på godt norsk. All honnør til Kåre for måten han har gjort det på, fortsetter den tidligere backen.
Saken fortsetter under videoen:

Tror Bendtner blir i Rosenborg

Med den formen Bendtner er i nå ville det ikke være unaturlig at større klubber ser om 29-åringen kan være en forsterkning i januarvinduet. Spesielt med tanke på stjernestatusen i utlandet. Riise tror kanskje dansken vil bli i Rosenborg.
– Jeg håper det for det er deilig å se på ham hver eneste uke, sier Riise.
– Tror du han har lyst til å dra ut igjen?
– Jeg tror han har det godt der han er nå. Slår seg til ro. Nå har han endelig fått fotballen på gli igjen. Jeg tror ikke han vil risikere den igjen for å dra et sted.
Saken fortsetter under videoen:

Tror Hareide var nøkkelen for landslagsretur

Bendtner har spilt seg inn igjen på det danske landslaget. I begge kampene i den siste runden i VM-kvalifiseringen markerte dansken seg. Mot Romania fikk 29-åringen tillit fra start av Åge Hareide. Riise tror nettopp Hareide er nøkkelen til at han nå er inne igjen i den danske landslagsvarmen.
– Både jeg, ham selv og andre hadde nok tenkt på at han aldri kom tilbake på landslaget igjen. Det hjelper å ha en norsk trener på landslaget og som ser norsk fotball og får med seg alt. Han fortjener det. Den jobben han har gjort på treningsfeltet og i kampene er fullt fortjent. Jeg tror kanskje han er overrasket over det at det gikk såpass fort, sier den tidligere Liverpool-backen.
– Når du møtte ham selv, hvordan var han å spille mot?
– Han kan virke arrogant med tyggisen, men han var utrolig hyggelig, hardtarbeidende og smilte. Av de jeg har sett og møtt var han hyggelig person og snill, fortsetter Riise.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38