Eliteserie-tabellen er ikke spesielt lystig lesning for trener Ian Burchnall (toppbildet) og Viking. På de ni første kampene har det blitt én seier og fire poeng. Før kveldens match mot Stabæk på Nadderud er det seks poeng opp til kvalikplassen og sju poeng opp til trygg grunn.
– Det ser virkelig stygt ut for Viking nå. De må ha tre-fire poeng på de to neste bortekampene (borte mot Stabæk i kveld og borte mot Strømsgodset om en uke, red. anm.) hvis de skal ha noe håp om å overleve, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Med to tap betyr det at Vikings skjebne er beseglet før vi skriver juni, i hvert fall ifølge Rekdal:
– Det er ikke umulig (å vinne de to neste kampen, red. anm.), men det er ikke noe som tyder på at de klarer det. De har jo ikke noe i bakkant å forsterke med heller. Én ting hadde vært at de hadde mye skader og de kom til å få tilbake kvalitet, det er imidlertid ikke tilfelle.
(saken fortsetter under videovinduet)

Aalesund sikrer seieren mot Viking

Det hjelper heller ikke at klubben sliter tung økonomisk, og dermed ikke kan kjøpe inn spillere i øst og vest for å forsterke stallen. Faren er heller større for at klubben mister sin største profil, Samuel Adegbenro, til salg i sommer.
Da kan det gå samme vei som det gjorde for en annen storklubb i fra vest i 2014, da rykket som kjent Brann ned etter å ha slitt et par sesonger.
– På en måte kan det være en fordel å begynne helt på nytt med et nedrykk. Da får man gjerne inn lokale profiler, man vinner kamper og skaper ny entuasiasme - ja, bare se hva som skjedde med Brann. Hvis Viking skulle rykke ned er det ingen tvil om at de kommer tilbake, men de må kvitte seg med det klamme økonomiske grepet kreditorene har på dem. De er inne i en veldig vanskelig tid nå som de bare må komme seg gjennom, sier Rekdal.
Det kan også bli vanskelig mandag kveld for Viking. Motstander er Stabæk, på en Nadderud-matte få lag liker å gjeste.
– Jeg er fortsatt imponert og overrasket over Stabæk. Jeg tippa vel dem på nest sisteplass, men de har virkelig gjort en god jobb i vinter og det hjelper med en god start og kjenne på litt flyt. Men, det skal sies, de har gått på noen stygge tap de også.

Toppscorer Ohi blir matchvinner for Stabæk

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59