Se Rosenborg - Strømsgodset søndag klokken 17.55 på MAX og Eurosport Player.
Etter et nomadeliv de siste årene i klubber som Nottingham Forest og Wolfsburg skulle Nicklas Bendtner finne roen og fotballformen i Rosenborg. Vekk fra skandaler på kontinentet.
Forventningene til hva Bendtner kunne utrette i Rosenborg var skyhøye.
Se spissens første scoring for Rosenborg. Saken fortsetter under videoen.

– Litt naivt

Det startet lovende for spissen. Årets første RBK-scoring kom fra dansken. Siden har det gått litt opp og ned.
Fasiten etter elleve kamper er fire mål, ingen målgivende og et selvmål. Det er et godt stykke opp til de 19 målene Christian Gytkjær hamret inn i den hvite drakten i 2016. Eller de 22 målene Søderlund satte i 2015.
Fire mål når det nærmer seg halvspilt sesong er langt under for hva som er forventningen hos en spiss i RBK-trøyen.
– Det er ikke godt nok, men det ligger ikke bare hos ham. Om ting sitter igjen for RBK i angrepsspillet kan han stå med minst 15 mål når sesongen er ferdig, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Saken fortsetter under videoen.

– Han er ikke den mest bevegelige

Den tidligere Vålerenga- og Aalesund-treneren mener dansken er preget av å ha fått lite matchtrening i klubbene han har vært i de siste årene. Han er usikker på hvor lang tid det vil ta for spissen å komme i form igjen.
– Det er ikke bare å komme til Eliteserien og tro at man skal dominere. Det er en fysisk, tett og kompakt liga. Jeg tror både Bendtner og RBK hadde håpet på at det skulle se bedre ut. Det er kanskje litt logisk. Både i Nottingham og Wolfsburg har han spilt lite kamper. Det tar tid å finne tilbake til flyten, bevegelse og den fysiske pakken. Det er litt tidlig å felle noen dom om han har vært en suksess i Rosenborg, sier Eurosports fotballekspert.
– Det var litt naivt og tro at han skulle være den spissen fra dag en. Likevel har han vist kapasiteten og potensial innimellom, fortsetter Rekdal.
Alt har ikke vært helsvart for dansken. Bendtner har vist enkelt magiske øyeblikk. Som da han løp fra Sarpsborg 08s forsvar og plasserte ballen i mål med utsiden av vristen. Et mål en måltyv verdig. Rekdal skulle gjerne sett Bendtner i mer bevegelse. Som mot Sarpsborg 08.
– Han er ikke den mest bevegelige. Det største forbedringpotensialet er at han må bli mer løpssterk og bevegelig, forteller Eurosports fotballekspert.
Se Nicklas Bendtners scoring mot Sarpsborg 08. Saken fortsetter under videoen.

Slik vant Rosenborg den utrolige toppkampen

Rosenborgs svake scoringsnitt

Rosenborg har slitt den siste perioden og har nå fire strake kamper uten seier. Angrepsspillet har vært den store ufordringen for trønderne.
I årets sesong har RBK kun scoret 16 mål på elleve kamper. Det gir et snitt på 1,45 mål per kamp mot 2,1 i fjor. Brann, Molde, Sarpsborg 08 og Stabæk har scoret flere mål i år enn Eliteseriens desidert mestscorende lag de siste årene.
At laget ikke får det til i angrep, mener Rekdal hele laget må ta skylden for.
– De må få et større balltempo, men det vet de selv. De analyserer nok alt det der selv. De har ikke endret noe. Det går på tempo og presisjon,
Søndag kl. 17.55 møter Rosenborg Strømsgodset på MAX og Eurosport Player. Da er det en ny mulighet for Bendtner til å vise seg frem i RBK-drakten.