• Se kampen mellom Aalesund og Kristiansund på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra 18.00!
Både spillere og trener uttalte at de syntes det var flaut det som utspilte seg på Intility Arena søndag kveld.
I den viktige kampen i bunnstriden mot Vålerenga måtte trener Trond Fredriksen se ballen suse i nettmaskene bak keeper Andreas Lie hele fem ganger.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
I Eurosports studio satt en tidligere trener for tangotrøyene å fulgte med. Og Kjetil Rekdal var ikke sparsom da han skulle beskrive hva som har gått galt i Aalesund.
– Dette er et resultatet av en elendig jobb over flere år, dårligere og dårligere stall, dårligere og dårligere økonimi, færre som kommer på kamper, mer og mer kritiske og difuse situasjoner med personalsaker som har kommet opp, sier Rekdal før han fortsetter:
– Aalesund har styr seg selv ned, jeg skal ikke si avgrunnen fordi de kan fremdeles berge plassen, men de har styrt seg selv ned i nedrykksstriden igjen.

Tror tap mot KBK er det samme som nedrykk

Med fem kamper igjen av serien ligger Aalesund på kvalikplass, men med samme poengsum som Tromsø som i skrivende stund ligger på nedrykk.
Aalesund igjen å møte lag som i årets sesong er med i medaljekampen i Eliteserien, deriblant Rosenborg, Sarpsborg 08 og Strømsgodset. Men Rekdal tror sunnmøringenes fremtid i den øverste divisjonen i Norge vil avgjøres allerede i neste runde mot Kristiansund.
– Poengmessig er det håp med tre poeng opp til Sogndal og fire poeng opp til Kristiansund som det det blir en uhyre viktig kamp mot neste uke. Den må de vinne ellers tror jeg siste toget gått.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

Vålerenga kjørte over Aalesund på eget gress

Fredriksen om trenerrollen: – Ikke min jobb å avgjøre

Fredriksen har den siste tiden måtte høre at flere stiller spørsmål ved hans stilling som trenger i klubben. Blant annet mener Rekdal det er naturlig å se på trenerposisjonen i en klubb når man kun har tatt tre poeng på de siste elleve kampene.
På spørsmål om han mener han er rett mann for Aalesund svarer Ferdriksen følgende etter søndagens tap mot Vålerenga:
– Det er heldigvis ikke min jobb å avgjøre. Det er andre som skal avgjøre det. Min jobb er å få guttene til å tro på det jeg har troen på. Det skal jeg i hvert fall jobbe steinhardt med å få til, sier Fredriksen til Eurosport.
– Føler du at du har alle med deg da?
– Ja, det føler jeg, men det er klart at resultatene taler for seg. Det er en tøff bransje å være i. Det visste jeg før jeg tok jobben, men samtidig så synes jeg til tross for at vi taper 5-1 og Vålerenga er bedre enn oss, er det mange spillere som virkelig viser at vi skal stå i Eliteserien og det skal vi bygge sterke inn mot neste helg.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51