Lørdag spilles årets største kamp i Eliteserien så langt på Aker Stadion, når Molde tar i mot erkefiende Rosenborg i Rosenes by. Lagene har delt sju av de siste åtte mulige seriemesterskapene mellom seg (4-3 i favør RBK. Unntak: Strømsgodset 2013), og med seier vil MFK bare være fire poeng bak serielederen. Skulle gjestene fra Trondheim vinne vil gapet være ti poeng, og Moldes gullhåp i praksis kjørt.

– Det pleier jo å bli gode kamper mellom disse to, det står mye på spill og det er stor rivalisering. Jeg holder en liten knapp på Molde og for spenningens skyld i Eliteserien bør jo MFK vinne, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.

Eliteserien
RBK tapte terreng etter begredelig forestilling: – Litt for mye «hawaii»
18/10/2020 PÅ 17:48
  • Få med deg Molde - Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Norge lør. kl. 17.00!

Selv om det er Sarpsborg 08 som i øyeblikket er nærmest RBK (fem poeng bak), tror Rekdal det bare er Molde som har en realistisk sjanse til å utfordre trønderne.

– Ja, jeg tror det. Molde har en sterkere tropp og har mer rutine enn Sarpsborg 08 - uten at vi skal avskrive dem, heller, sier Rekdal.

(saken fortsetter under bildet)

Kjetil Rekdal gleder seg stort til lørdagens oppgjør mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion.

Foto: Scanpix

Før lørdagens derby mellom Molde og Rosenborg har Kjetil Rekdal plukket ut en kombinert førstellever, hans drømmelag bestående av Molde- og Rosenborg-spillere, samt den beste treneren:

Molde/Rosenborg XI (4-3-3):

Keeper: André Hansen (Rosenborg) - Han er litt mer stabil, rutinert og gjør mindre feil enn Andreas Linde.

Høyreback: Vegard Eggen Hedenstad (Rosenborg) - Jeg synes han har vært bra i det siste, og er i god form.
Venstreback: Birger Meling (Rosenborg) - Ikke stor konkurranse. Et område Molde ønsket å forsterke seg i sommer (ved Christopher Telo, red. anm.).
Midtstopper: Vegard Forren (Molde) - Han er bare den beste stopperen når han er i form og godt trent. Jeg ville valgt han foran de andre hver gang, uansett.
Midtstopper: Tore Reginiussen (Rosenborg) - Norges nest beste stopper. Har hatt en kanonsesong.

Høyre indreløper: Eirik Hestad (Molde) - Blitt stadig bedre utover sesongen og er i ferd med å utvikle seg til en skikkelig playmaker.
Venstre indreløper: Fredrik Midtsjø (Rosenborg) - Utrolig løpssterk, god med ballen. Kan godt være tapt for RBK allerede i sommer.
Sentralt: Babacar Sarr (Molde) - Stor bauta, ideell i den dype midtbanerollen. Han dekker opp for de små teknikerne rundt seg.

Høyrekant: Pål André Helland (Rosenborg) - En målscorer og tilrettelegger, han produserer noe hver gang han spiller.
Venstrekant: Milan Jevtović (Rosenborg) - Bidrar med det samme fra motsatt kant, kanskje en enda bedre målscorer.
Midtspiss: Björn Bergmann Sigurðarson (Molde) - Han scorer flere mål og er mer bevegelig enn Nicklas Bendtner. Den aller beste spissen i ligaen.

Trener: Ole Gunnar Solskjær (Molde) - Men det er nok også fordi jeg kjenner ham så godt, hehe.

7-5 i favør Rosenborg hvis vi tar med trener, der altså. Hvis lørdagens kamp gir oss samme sifre, blir det en kamp for historiebøkene.

Eliteserien
Fire tøffe kamper avgjør KBKs medaljeskjebne: – Cupfinaler for oss
18/10/2020 PÅ 11:28
Eliteserien
Revansjesugent Molde påførte Glimt årets første tap etter fæle tabber: – Unnskyld
17/10/2020 PÅ 20:22