Rosenborg–Sarpsborg 08 1–1:
Anders Trondsen tok søndag kveld imot gamle lagkamerater på sin nye hjemmebane Lerkendal. Etter å ha blitt solgt for nærmere 15 millioner kroner i august, har den tidligere Sarpsborg 08-spilleren vært litt inn og ut av laget hos serielederne fra Trondheim.
Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen mener det er naturlig at det tar litt tid før 22-åringen finner seg helt til rette i lagets system og spillestil.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det tar tid å komme til Rosenborg. Det har vi også sett med Nicklas Bendtner, Birger Meling og Vegard Hedenstad, sier Ingebrigtsen til Eurosport, med henvisning til trioens formutvikling denne sesongen.
I 1–1-kampen søndag kveld fikk Trondsen sin fjerde 90-minutter i hvitt og svart. 22-åringen leverte helt på det jevne i en fotballkamp som ikke vil gå inn i historiebøkene som noen fest fra noen av lagene. På de fire kampene midtbanemanne har vært på banen fra start til slutt, har Rosenborg fremdeles til gode å vinne.
– Vi har en bestemt måte å spille på og han er en spiller som ikke har vært her tidligere, så da skal han få tid til å venne seg til hvordan det er, forklarer Ingebrigtsen.
Trondsen har naturligvis også har vært involert i flere oppturer når han ikke har spilt hele kampen, og scoret blant annet et flott mål i 3–0-grusingen av Vålerenga før han ble byttet ut.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal innrømmer imildertid at han er litt overrasket over 22-åringens klubbvalg da han forlot tabelltoeren i sommer.
– Jeg ble egentlig litt overrasket, for jeg vet at han hadde muligheter til å gå til en klubb i utlandet, sier Rekdal, før han fortsetter.
– Men når han først skal skifte klubb i Norge, så er det naturlig at han velger Norges beste lag Rosenborg. Det kan gi erfaringer både her og med spill ute i Europa, før man eventuelt tar steget videre.
Den tidligere landslagskapteien er klar på at han forstår valget, men sier han gjerne skulle sett Trondsen i en utenlandsk klubb allerede på nåværende tidspunkt.
– Sånn sett er det kanskje et fornuftig valg, men jeg lurer på om han kanskje burde gått rett til utlandet, sier han.
Ingebrigtsen er på sin side svært glad for at Trondsen valgte Rosenborg, og lover at han vil nyte stor suksess i Trondheim.
– Han skal få spille både i Eliteserien og i europacup-kamper. Det er ikke noen tvil om at Anders blir en fantastisk tilvekst, han er allerde en nyttig tilvekst for Rosenborg, slår han fast.

Uavgjort i toppkampen

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53