Sarpsborg 08 - Brann 1-1:
Brann kom til Sarpsborg på toppen av tabellen, men det ble et tøft møte med tabelltreeren søndag kveld. Et aggressivt Sarpsborg 08-lag presset Brann i store deler av kampen og regelrett rundtspilte serielederen. Det var veldig fortjent da Kristoffer Zachariassen headet inn ledermålet i det 22. minuttet.
Men en god Piotr Leciejewski hindret flere scoringer for hjemmelaget og reddet Brann gang på gang. I det 73. minuttet steg Vito Wormgoor opp og reddet et poeng da han headet corneren fra Fredrik Haugen i mål. Likevel ble bergenserne til tider utspilt og avkledd av et godt Sarpsborg 08-lag.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I juli skal Brann ut i Europaligaen. I 2. kvalifiseringsrunde venter enten serbiske FK Vojvodina eller slovakiske MFK Ruzomberok. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener Brann ikke kan forsvare seg slik som på scoringen til Sarpborg 08 ute i Europa om de vil hevde seg der.
– Det er elendig forsvarsspill av Brann. De blir spilt ut på en enkel vegg. To Brann-spillere som ruser ut. Så går Amin Nouri inn og tar mannen til Vito Wormgoor og glemmer Zachariassen. Han står helt alene. Det er bra angrepsspill av Sarpsborg 08. Vi skal ikke ta det fra de og vi vil se mål. Skal du ut i Europa må du forsvare målet ditt bedre enn det der, Brann. Ut i Europa er for meg mer enn å møte opp og delta i første runde. Du må komme litt lenger enn det, sa Rekdal.
Selv om Brann tok et poeng røk serieledelsen etter Rosenborgs seier på Lerkendal mot Sogndal. Bergenserne ligger nå to poeng bak trønderne på en 2. plass, men laget har syv kamper uten tap.
Saken fortsetter under videoen:

Kristoffer Zachariassen gir Sarpsborg ledelsen

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke står her med tre poeng

Sarpsborg 08s målscorer mener laget burde vunnet kampen ettersom de regelrett rundspilte Brann.
– Har så mange sjanser. Vi burde ledet 3-0 pause. Vi har en hel haug med sjanser i andre omgang også. De har vel ett skudd på mål og den går selvfølgelig inn. Det er typisk. Det er surt og forbanna irriterende. Vi er et sinnsykt godt lag i dag. Vi burde absolutt vunnet. Vi hadde fortjent det, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.
Heller ikke Patrick Mortensen forstod hvordan laget ikke klarte å vinne kampen.
– Det er helt sykt at vi ikke scorer flere. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke står her med tre poeng, sa spissen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Wormgoor stanger inn utligningen

– Litt ekstra å score mot Brann

Hjemmelaget satte et press på Brann i den første omgangen og midtveis ut i omgangen fikk de betalt for sitt aggressive press. Jon-Helge Tveita kombinerte fint med Ole Jørgen Halvorsen på høyresiden. Innlegget til Tveit endte på bakerste stolpe. Der stod sotrastrilen, Kristoffer Zachariassen, og headet ballen enkelt i mål. Et flott angrep og et nydelig slått innlegg av Tveita.
– Det er en strålende scoring. Joachim Thomassen starter det hele når han banker ballen motsatt. Det er presisjon av høy klasse. Jon-Helge Tveita med fine kombinasjoner. På bakerste stolpe kommer strilen Kristoffer Zachariassen og skaller inn en strålende scoring, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
Brann ble regelrett rundspilt før pause i Sarpborg. Både målscorer Zachariassen, Krepin Diatta og Patrick Mortensen fikk gode muligheter til å øke ledelsen, men en god Piotr Leciejewski reddet Brann fra å havne ytterligere under.
– Det er alltid deilig å score, men det er litt ekstra å score mot Brann. De er fra hjembyen min, sa Zachariassen til Eurosport i pausen.

– Klør seg i hodet

Branns Sivert Heltne Nilsen mener det var vanskelig å spille i vinden i Sarpsborg før pause.
– De trykker oss bra. Vi er heldige som ikke ligger under med mer enn 0-1. Den vinden er vanskelig å spille i, sa Nilsen.
Hjemmelaget fortsatte å male på og skapte mye foran gjestenes mål. Likevel var det bortelaget som fikk nettkjenning. I det 73. minuttet fikk Brann corner. Fredrik Haugens presise corner fant Vito Wormgoor. Ballen stanget han inn i nettet. En enormt viktig scoring.
– Jeg tror Geir Bakke står på sidelinjen og klør seg i hodet på hvorfor de ikke har klart å avgjøre denne kampen tidligere, fordi de har flere sjanser, sa Myhre under Fotball Direkte.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Anders Kristiansen, Jon-Helge Tveita, Sigurd Rosted, Joackim Jørgensen, Joachim Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen, Anders Trondsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Krepin Diatta, Patrick Mortensen.
Brann: Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes, Daniel Braaten, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21